Bavčar zatrjuje, da je sporni posel davčni upravi že zdavnaj pojasnil. Foto: MMC RTV SLO
Bavčar zatrjuje, da je sporni posel davčni upravi že zdavnaj pojasnil. Foto: MMC RTV SLO

Kot je pojasnil, se v očitke Bošku Šrotu glede lastninjenja Pivovarne Laško, ki ga ne zadevajo, ne spušča, toda o sebi lahko reče, da menedžerskega prevzema Istrabenza ni ne začel ne izpeljal. V zvezi z navedbami obeh Jankovićev pa je dejal, da je vedno posloval le prek enega tekočega računa, tako da ni prikrival nobenih finačnih poslov niti protizakonito pridobil premoženjske koristi.

Bavčar je zavrnil tudi navedbe policije, češ da je šlo pri tem za večdesetmilijonsko skupno škodo; trdi, da gre za zavajanje javnosti. Kot pravi, je dosti prej, preden sta Jankovića zoper njega vložila ovadbo, pred prijavo dohodnine za leto 2007, posel pojasnil tudi davčni upravi.

Kot še pravi, policija obtožbe zoper njega večkrat ponavlja, ne omenja pa preiskav na podlagi ovadb zoper notranjo ministrico Katarino Kresal in ljubljanskega župana Zorana Jankovića.

Šrotu razpolaganje s premoženjem ne bo prepovedano?
Znano je, da so kriminalisti v sredo na vrhovno državno tožilstvo podali tri kazenske ovadbe zoper osumljene kaznivih dejanj s področja korporacijske kriminalitete. Natančneje, šlo naj bi za menedžerske prevzeme, po neuradnih informacijah v skupinah Pivovarna Laško in Istrabenz.

Medtem ko je ljubljansko sodišče Bavčarju zaradi postopka zoper njega že pred časom zamrznilo lastniški delež v njegovem podjetju FB Investicije, naj bi po neuradnih informacijah celjsko sodišče zavrnilo predlog tožilstva, da bi razpolaganje z delom premoženja prepovedali tudi Bošku Šrotu.