Cerani zagotavlja, da se Šrot ne bo več ukvarjal z vodenjem družbe. Foto: MMC RTV SLO
Cerani zagotavlja, da se Šrot ne bo več ukvarjal z vodenjem družbe. Foto: MMC RTV SLO
Pivovarna Laško
Pierpaolo Cerani za Delo: "Ne razumem, da se bije, velika bitka za premoč v tej družbi, nihče pa ne misli na 22.000 delavcev, ki delajo v skupini Laško, in na gospodarsko perspektivo." Foto: MMC RTV SLO
Intervju s Pierpaolom Ceranijem

Kot je pojasnil v pogovoru za TV Slovenija, je pogovore začel pred štirimi meseci, in sicer zaradi Radenske. Med drugim je poudaril, da ne namerava prodajati časopisnih hiš, dokler bodo prinašale denar.

Cerani je tudi zagotovil, da se dosedanji predsednik uprave Boško Šrot z vodenjem ne bo več ukvarjal in bo odslej le družabnik. Prav tako želijo čim prej odplačati dolgove, ki jih imajo do Ljubljanske banke, za sanacijo dolga pa se pogovarja tudi z italijanskimi bankami. V čim krajšem času bi želeli dobiti nazaj tudi glasovalne pravice.

Celoten intervju si oglejte v priloženem videoposnetku

Dolgovi Kolonela niso največji problem
In kako namerava prepričati Janija Sorška, ki vodi urad, da pravice dobi nazaj? Kot je pojasnil za časopis Delo: "Uporabili bomo vsa pravna sredstva," odgovarja poslovnež. "Naši italijanski odvetniki, med katerimi je tudi najboljši strokovnjak za konkurenčno pravo Lucano Vasques, bodo skupaj s slovensko odvetniško družbo Čeferin preučili možnosti, kako bi sprostili uveljavljanje naših glasovalnih pravic v Laškem. Če v zelo kratkem času ne bomo rešili teh vprašanj s tukajšnjim uradom za varstvo konkurence, bomo šli na evropsko sodišče." Vprašanje glasovalnih pravic je po njegovih besedah večji problem, kot so dolgovi Kolonela - "četudi so ti zagotovo veliki".

Cerani: Ničesar ne nameravamo prodati
Še preden se bo Cerani pogovarjal s predstavniki UVK-ja, pa se želi srečati s slovenskim ministrom za financem Francetom Križaničem, ki mu želi predstaviti celoten sanacijski in finančni načrt.

Intervju s Pierpaolom Ceranijem