Foto: Continental
Foto: Continental

Proizvodnja v Kranju bo ukinjena ob koncu leta 2024. To bo vplivalo na približno 70 zaposlenih. Z odločitvijo so bili seznanjeni takoj, ko je bila sprejeta. "Zelo obžalujemo posledice, ki jih zaprtje prinaša za naše zaposlene v Kranju, ki odlično opravljajo svoje delo," je dejal Marco Carlini, vodja oddelka za tiskarsko in pakirno industrijo v regiji EMEA, v poslovnem področju površinskih rešitev družbe Continental.

Continental bo obseg proizvodnje iz Kranja preselil v svoje druge obrate za tiskarsko tehnologijo v Evropi. Poslovanje v kranjskem obratu za tiskarsko tehnologijo se bo postopoma zmanjševalo, in sicer do končnega zaprtja obrata aprila 2025.

Odločitev so morali sprejeti zaradi zahtevnega stanja na trgu

Kot so pojasnili, so odločitev morali sprejeti zaradi zahtevnega položaja. Svetovni trg tiskarskih gum stagnira, pričakuje pa se njegov nadaljnji upad. Trg v gospodarski regiji EMEA (Evropa, Bližnji vzhod in Afrika) se je v zadnjih nekaj letih močno skrčil. "Trenutna posledica tega je nizka zasedenost kapacitet naših obratov za izdelavo tiskarskih gum," pojasnjuje Marco Carlini. "Naša družba verjame v prihodnost izdelave tiskarskih gum. Da bi se lahko pripravili na prihodnje izzive in dolgoročno ohranili uspešno poslovanje teh obratov v okviru družbe Continental, smo morali sprejeti odločitev za selitev proizvodnje." Poleg zahtevne situacije na trgu bo družbi potekla tudi najemna pogodba za obrat v Kranju.

Blagovna znamka Sava ostaja

Znana in uspešna blagovna znamka Sava, v okviru katere se v Kranju proizvajajo tiskarske gume za embalažo, kovinsko in UV-tiskanje, bo ostala.