Vpis delnic je mogoč še do 26. junija. Foto: MMC RTV SLO
Vpis delnic je mogoč še do 26. junija. Foto: MMC RTV SLO

Koprski holding je 34.420.290 navadnih delnic ponudil po ceni 13,8 evra - skupaj bi to zneslo 475 milijonov - petega junija. Prednostni vpis in vplačevanje za obstoječe Istrabenzove delnice je trajalo do 18. junija, drugi pa bodo to lahko storili do 26. junija.

Na Istrebenzu zanimanja do zaključka postopka dokapitalizacije ne želijo komentirati, se pa pojavljajo govorice, da prodaja ne poteka po pričakovanjih. V uspešnost prodaje dvomi tudi nekdanji predsednik uprave Igor Bavčar, ki meni, da svežega kapitala za dokapitalizacijo najverjetneje ne bo.

Prodajo novih delnic je Istrabenz sicer v prospektu objavil desetega junija, prodaja novih delnic pa bo uspešna, če bodo pravočasno vpisane in vplačane vse delnice.

Istrabenzove delnice ponuja tudi Petrol
In medtem ko v Istrabenzu upajo na dobro prodajo, Petrol, tretjinski lastnik Istrabenza, bankam upnicam ponuja svoje delnice koprskega holdinga. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se za to odločili zato, da bi banke upnice prevzele aktivno vlogo tudi v organih vodenja in nadzora holdinga, prišlo pa bi tudi do boljše komunikacije med bankami upnicami, organi vodenja in nadzora ter preostalimi delničarji.

Pojasnjujejo namreč, da so banke upnice nedzadovoljstvo nad postopanjem organov vodenja in nadzora holdinga večkrat javno izrazile, obenem pa bi radi, da se izvede finančna sanacija koprske družbe.