Foto: BoBo
Foto: BoBo

V DEM-u podrobnosti odločitve za prehod na enočlansko poslovodstvo niso pojasnili. Mediji so sicer v torek poročali, da je Brunčko s položaja generalnega direktorja odstopil. Po poročanju časopisa Večer naj bi neuradno šlo za sporazumno prenehanje mandata.

Brunčko je DEM vodil od 1. decembra lani, januarja letos, ko so poslovodstvo razširili na dvočlansko, pa se mu je kot direktor pridružil Seme.

Skorajšnja menjava na čelu DEM-a sledi ponedeljkovemu odstopu generalnega direktorja Termoelektrarne Šoštanj (Teš), ki prav tako kot DEM sodi v skupino Holding Slovenske elektrarne (HSE), Matjaža Voduška. Odstopil je iz osebnih razlogov; kdo ga bo nasledil, za zdaj uradno ni znano.

Portal Necenzurirano je v torek poročal, da naj bi po nekaterih informacijah vodenje Teša v kratkem prevzel zdajšnji generalni direktor HSE-ja Viktor Vračar, ki je tudi predsednik nadzornikov Teša. Časopis Finance medtem kot glavnega favorita za položaj generalnega direktorja HSE-ja omenja Tomaža Štoklja, ki je zdaj zaposlen v Gen-I-ju.

V torek je sicer potekala seja nadzornega sveta HSE-ja, ki ga vodi Nevenka Hrovatin. Medtem ko je bilo pričakovati, da bodo nadzorniki imenovali novo vodstvo družbe, je Hrovatin za STA sporočila, da so bile na dnevnem redu standardne točke, vezane na poslovanje družbe. "Preostalih podrobnosti ne morem komentirati," je zapisala.