V Drogi Kolinski so zadovoljni, da so za program našli nove lastnike. Foto: MMC RTV SLO
V Drogi Kolinski so zadovoljni, da so za program našli nove lastnike. Foto: MMC RTV SLO

Gre za program vložene zelenjave in omak, obenem pa za drugo prodajo v nizu prodaj malih programov, ki jih je Droga Kolinska napovedala aprila. Orka bo prevzela tako blagovne znamke kot poslovna sredstva, pa tudi vseh 29 zaposlenih v programu, so sporočili z Droge Kolinske.

Kot pojasnjujejo, je odločitev o prodaji rezultat ugotovitve, da nimajo na voljo dovolj sredstev za zagotovitev dolgoročne prihodnosti vseh svojih proizvodnih programov in blagovnih znamk. Kot pričakujejo, bodo do konca leta preneseli na nove lastnike tudi ostale manjše programe, ki jih prodajajo. Prihodke bodo namenili za naložbe v osrednje proizvodne programe in za zmanjšanje zadolženosti.

Orka znana po blagovni znamki Luna
V Orki pa pravijo, da so z nakupom programa vložene zelenjave in omak naredili nov korak v realizaciji poslovne strategije. Na trgu je družba Orka znana po blagovni znamki Luna, sicer pa že od ustanovitve leta 1991 proizvajajo, prodajajo in posredujejo rešitve z različnih specializiranih področij kemijske industrije.

Poleg družbe Orka v Sloveniji skupino Orka sestavlja še pet družb na trgih Slovenije, Hrvaške, Srbije, BiH-a in Kitajske. V letu 2007 je Orka Slovenija ustvarila 70 milijonov evrov prihodkov, skupina Orka pa 120 milijonov evrov.