Istrabenz je prodajo Droge Kolinske napovedal že lani. Foto: MMC RTV SLO
Istrabenz je prodajo Droge Kolinske napovedal že lani. Foto: MMC RTV SLO

Omenjene družbe naj bi bile zelo zainteresirane za portfelj izdelkov konkurenčne Droge Kolinske. Tako naj bi se Franck zanimal za proizvodnjo Droginih kav Barcaffe in Grand Caffe, Podravka za program namazov Argeta in pijač Cockta, Kraš pa bi prevzel srbsko hčerinsko družbo Droge Kolinske Soko Štark.

Kot ugotavlja hrvaški Poslovni dnevnik, ki se pri tem sklicuje na neimenovani vir, naj bi bila Droga Kolinska "v normalnih razmerah" vredna med 350 in 400 milijoni evrov, v trenutnih kriznih razmerah pa bi se ta cena lahko še spustila.

Projektu tudi državna podpora
Zaradi lažjega financiranja naj bi se omenjenemu konzorciju pridružili tudi Hrvaška banka za obnovo in razvoj, Hrvaška poštna banka, pa tudi družba Croatia Osiguranje. S projektom sta sezanjena tudi podpredsednik vlade in hrvaški gospodarski minister ter nekdanji prvi mož uprave podravke Damir Polančec, ki naj bi projektu zagotovil tudi državno podporo.

Kot je znano, je koprski holding Istrabenz prodajo Droge Kolinske, v kateri ima 95-odstotni delež, napovedal novembra lani. Droga je od lanskega aprila prodala tudi že več proizvodnih programov,ki niso bili več rentabilni.

E. S.