Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Očitkov se Skytoll otepa tudi na Slovaškem. Tam je pred desetletjem vzpostavil sistem cestninjenja za tovorna vozila, a zdaj zaradi nepravilnosti izgublja posel.

Kot je znano, je Dars izmed treh ponudb izbral ponudbo Skytolla za 15,7 milijona evrov. Iskratel z najnižjo ponudbo se bo pritožil.

"Zagotovo se bomo pritožili, ker je nekaj neizpodbitnih dejstev. Prvo je to, da je sam naročnik priznal računsko napako v izračunu ponderirane cene, ki nosi 80 od 100 možnih točk, kar kaže na hudo malomarnost strokovne komisije Darsa," je dejal glavni direktor Iskratela Željko Puljić. Razmišljajo celo o selitvi podjetja v tujino.

Sorodna novica Izbiro slovaškega SkyTolla potrdil še nadzorni svet Darsa

Iz Skytolla so medtem odgovorili, da je njihova ponudba v skladu z razpisnimi pogoji in temelji na podlagi tehnologije na Češkem, kjer so stroške cestnin znižali na tretjino. Vendar imajo na Slovaškem, kjer so pred desetletjem vzpostavili sistem za tovorna vozila, zdaj po pisanju tamkajšnjih časopisov težave. Skoraj polovico cestnin je tam pobral Skytooll, njihov urad za revizijo je zato ta sistem označil kot negospodaren, zato bodo prihodnje leto iskali novega ponudnika. Na Darsu pa pravijo, da so računovodsko napako že popravili in da ostaja vrstni red ponudb ne glede na napako enak. Zahtevke za revizijo pričakujejo do prihodnjega četrtka, nato pa ga bodo po izjasnitvi pri Skytollu v osmih dneh poslali še na državno revizijsko komisijo.

Pritožba neizbranih ponudnikov cestninjenja