Hidria. Foto: BoBo
Hidria. Foto: BoBo

Uradno je prevzem v skladu z uredbo EU-ja o združitvah prijavilo podjetje Gonvarri Corporacion Financiera, z odobreno transakcijo pa bo Gonvarri skupaj s podjetji Inovatis, Ladis, Rafis in podjetnikom Alexom Luckmannom pridobil skupni nadzor nad skupino, so sporočili iz Bruslja.

Za omenjenimi podjetji se sicer skrivata glavni direktor in direktor Hidrie Holding Iztok Seljak in Dušan Lapajne ter družina Rejc.

V komisiji so ugotovili, da povezovanje Hidrie kot industrijske skupine in Gonvarrija, ki je aktiven v jeklarski in kovinskopredelovalni industriji, njen najpomembnejši lastnik pa je skupina ACEK, ki je dejavna tudi na področju izdelave sestavnih delov za avtomobilsko industrijo, ne prinaša izkrivljanja konkurence na enotnem trgu Evropskega gospodarskega območja. Vloga je bila odobrena po skrajšanem postopku.

Družina Svetlik je kot dosedanja največja posamična lastnica H&R in s tem Hidrie posel s Španci sklenila letos poleti.

Družba H&R ima večinsko oz. skoraj 89-odstotno lastništvo v družbi Hidria Holding, družba Hidria ima v njej dobrih 11 odstotkov. Hidria Holding ima medtem v Hidrii skoraj 81,5-odstotni delež, Hidria pa 18,5-odstotni delež.