Ikea. Foto: Reuters
Ikea. Foto: Reuters

Ikea bo v torek, 9. februarja, na spletnem naslovu www.ikea.si lansirala maloprodajno spletno mesto, kjer si bodo obiskovalci že lahko ogledali izdelke za opremo doma, s 25. februarjem pa jih bo mogoče tudi kupiti. Skupaj s spletno trgovino bo švedski trgovec 25. februarja v Mariboru odprl tudi prevzemno mesto. Tam bodo kupci lahko po spletu naročeno blago prevzeli po znižanih cenah dostave.

Ikea, ki stoji v BTC-ju, meri več kot 31 tisoč kvadratnih metrov. Foto: Ikea
Ikea, ki stoji v BTC-ju, meri več kot 31 tisoč kvadratnih metrov. Foto: Ikea

Poslovanje družbe Ikea v Sloveniji bo, kot zagotavljajo, ne glede na to, ali se bo začelo v fizični ali spletni obliki, organizirano v skladu s strogimi zaščitnimi ukrepi družbe ter z vladnimi zahtevami in smernicami. Mednje sodijo tudi obvezno nošenje maske, preverjanje telesne temperature, pogosto razkuževanje prostorov in zagotavljanje spoštovanja varnostne razdalje.

Ikea je sprva odprtje trgovine v Ljubljani napovedovala že za konec leta 2020, a je načrte prekrižala epidemija covida-19. Septembra lani je objavila tudi razpise za več kot 300 delovnih mest v trgovini. Trgovina, ki stoji v nakupovalnem središču BTC City v Ljubljani, je prva Ikeina trgovina v Sloveniji. Obsega več kot 31.000 kvadratnih metrov, v ponudbi pa je okoli 9500 izdelkov.