Kocič je sam odstopil z mesta presednika uprave. Foto: MMC RTV SLO
Kocič je sam odstopil z mesta presednika uprave. Foto: MMC RTV SLO
Kocič zapušča Triglav

Nadzorniki so njegov odstop sprejeli, šlo pa naj bi za sporazumno razrešitev. Razlogi za odstop naj bi bili po neuradnih informacijah sicer povezani s poslovanjem zavarovalnice v preteklem letu. Kociča bo začasno zamenjal član uprave in delavski direktor Mišo Čeplak.

O zamenjavi na vrhu Triglava se je sicer šušljalo že nekaj mesecev, saj so o tem govorili že na decembrski in januarski seji. Aprila pa so delničarji zavarovalnice imenovali šest novih nadzornikov, ki so predstavniki kapitala in sta jih predlagala Kad in Sod. Ti so zdaj tudi sprejeli ponujeni odstop Kociča.

Odpravnine ne bo
Kot je povedal predsednik nadzornega sveta Triglava Borut Jamnik, bodo v obdobju šestih mesecev stekli potrebni postopki za imenovanje novega predsednika uprave. Ob tem je Jamnik dejal še, da je s Kocičem podpisal sporazum, da ta ne bo prejel odpravnine.

Kocič pa je povedal, da bo "še naprej delal v interesu Triglava", saj bo ostal zaposlen v skupini Triglav.

Na položaju štiri leta
Nadzorni svet Zavarovalnice Triglav je Kociča imenoval za predsednika uprave aprila 2005. Že pred tem je bil zaposlen v največji slovenski zavarovalnici, od oktobra 2004 na položaju člana uprave. Na mestu prvega moža zavarovalnice je nasledil Jožeta Leniča, ki je odstopil po manj kot letu in pol dni na tem položaju.

A. S./E. S.

Kocič zapušča Triglav