Ta je za STA še pojasnil, da sta ločitveni upnik Alos in slatinska družba dopoldne nadaljevala pogajanja, saj je Alos prvotno ponudbo ponudnika v vrednosti 252.500 evrov zavrnil.

Prodan kompleks Medijske toplice

Kot je znano, se postopek prodaje Medijskih toplic vleče že nekaj časa. Po več poskusih prodaje toplic je Bončina aprila ob soglasju Alosa toplice za 375.000 evrov prodal družbi za posredništvo in trgovino Meru iz Ljubljane. A se je Občina Zagorje ob Savi, ki je imela predkupno pravico, na to prodajo pritožila, ljubljansko višje sodišče pa je junija pritožbi ugodilo in prodajno pogodbo razveljavilo.

Kopanje v bazenu. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo
Kopanje v bazenu. (Fotografija je simbolična.) Foto: BoBo

Razlog za pritožbe zagorske občine je bil, da je imela občina pravico predkupnega upravičenca, ki pa ji je zaradi epidemije s covidom-19 ni uspelo uveljaviti. Sodišče je tako Bončini naložilo vložitev novega predloga za prodajo toplic.

Zagorska občina je sicer novembra lani izkazala zanimanje za nakup toplic. Kot so takrat navedli, bi toplice, ki že vrsto let propadajo in so v zelo slabem stanju, za občino pomenile naložbo za prihodnost. Občina je toplice želela kupiti po zmerni ceni in občinski svet je na novembrski seji župana Matjaža Švagana pooblastil za začetek pogajanj. Ta se potem niso začela.

Stečajnemu upravitelju je kupca za 24.000 kvadratnih metrov velik kompleks v Izlakah, katerega tržno vrednost je ocenil na nekaj manj kot 1,4 milijona evrov, aprila uspelo najti šele v šestem poskusu, podjetje Meru pa je bilo takrat edino, ki je na poziv Bončine marca izboljšalo ponudbo, medtem ko se drugi ponudnik za to ni odločil.