Očitali so ji, da je preprečevala in ustavljala inšpekcijske postopke v korist nekaterim zavezancem, pa tudi dolgoletni mobing. Domnevno sporno ravnanje Grlićeve preiskuje posebna komisija ministrstva za gospodarstvo, vključil naj bi se še inšpektorat za javni sektor, poteka tudi revizija.

Grličeva je v našem mediju pripravljena nastopati samo še v živo, odgovorila je pisno, da z ovadbo še vedno ni seznanjena in da vse očitke zavrača kot neresnične in neutemeljene. Foto: BoBo
Grličeva je v našem mediju pripravljena nastopati samo še v živo, odgovorila je pisno, da z ovadbo še vedno ni seznanjena in da vse očitke zavrača kot neresnične in neutemeljene. Foto: BoBo

Medtem ko glavna tržna inšpektorica Andrejka Grlić trdi, da še vedno nič ne ve ne o ovadbi ne o kriminalistični preiskavi, vedo pa o tem vse na njenem ministrstvu, kriminalisti na terenu že zbirajo dokaze o sumu, da je zlorabila svoj položaj. Prišli so tudi v redakcijo TV Slovenija, po informacije in dokumente. Ni dvoma, da za ovadbo stojijo inšpektorji. "Ker inšpektorji ne vidijo druge možnosti, se poslužujejo vsega, tudi ovadb, da bi lahko normalno delovali," je dejal anonimni vir.

Grličeva je v našem mediju pripravljena nastopati samo še v živo, odgovorila je pisno, da z ovadbo še vedno ni seznanjena in da vse očitke zavrača kot neresnične in neutemeljene. Njeno izjavo je Televiziji Slovenija odstopila komercialna televizija. Očitke, da bi zaustavljala postopke ali jih prepovedala v korist posameznim zavezancem, zavrača: "Absolutna laž in ... prosim, naj dokažejo."

Določenih podjetij, področij se niso smeli dotikati

"Področij, ki se jih že nekaj let nismo smeli dotikati, je več. Oglaševanje alkohola, tobaka, raba slovenskega jezika. Posebno področje gostinstva. Predvidevamo, da je to v povezavi z njenim sinom, ki izvaja to dejavnost v določenih ljubljanskih lokalih," je za TV Slovenija dejal anonimni vir in dodal, da se takrat, ko vprašajo za pojasnila, vsuje plaz zmerljivk in žaljivk, označeni so za lenuhe, ki posedajo v lokalih.

"Večjih podjetij se nismo smeli dotikati ali pa smo jih morali zelo površno pregledati, ker se je očitno zelo bala zastopnikov teh podjetij oz. odvetniških družb," še pravi vir. In če posamezen preiskovani primer pride v medije? "Je želela, da se po hitrem postopku vse zaključi in ustavi brez ugotovljenih kršitev."

Očitki o grožnjah, pritiskih

Kriminalisti preiskujejo tudi sum kaznivega dejanja šikaniranja oz. mobing. "Imamo pooblaščenca za mobing, a prijav ni," odgovarja Grlićeva. "Povračilni ukrepi so za vsakega, ki se kakor koli odzove na njena dejanja," pravi anonimni vir. Grlićeva pa: "Jaz ocenjujem svojo komunikacijo s sodelavci kot odlično."

Povsem drugače pa jo opisujejo zaposleni. Ko se ji inšpektor z dopusta ni oglašal na telefon "mu je grozila z disciplinsko komisijo", uslužbenki, ki je negovala hudo bolnega svojca, pa naj bi rekla: "Odloči se, ali ti več pomeni družina ali služba."

Kdo bi moral že zdavnaj ukrepati, pa ni? Ministri, pravijo inšpektorji. Zato je ovaden tudi minister Počivalšek, kriminalistična preiskava zoper njega še ne poteka.

Glavna tržna inšpektorica pod drobnogledom kriminalistov