Nadzorniki Luke Koper so razrešili Časaja in Babiča. Foto: MMC RTV SLO
Nadzorniki Luke Koper so razrešili Časaja in Babiča. Foto: MMC RTV SLO

Gospodarske razmere so takšne, da bi morali začeti delati že včeraj.

Gregor Veselko

Časarja, ki ga je za direktorja Luke Koper imenovala vlada Janeza Janše, so nadzorniki razrešili iz krivdnih razlogov, Veselka pa so na mesto predsednika uprave imenovali za obdobje petih let. Med njegovimi prednostnimi nalogami so izvedba priporočil o spremembah plač uprave, analiza investicij v zaledne terminale in znižanje stroškov.

Minister za promet Patrick Vlačič je ob tej odločitvi nadzornikov za Odmeve izrazil presenečenje, da nadzorniki niso sledili vladnim usmeritvam, da se nova uprava imenuje z javnim razpisom..

Popovič je bil odsoten
Današnjo sejo so sklicali nadzorniki Bojan Zadel, Olga Franca, Mladen Jovičić, Stojan Čepar in Nebojša Topić. Prvi nadzornik Boris Popović se seje zaradi službenih obveznosti ni udeležil. Prav tako je bila odsotna uprava.

Po navedbah medijev naj bi Popovičev odvetnik Franci Matoz na koprsko okrožno sodišče sicer vložil predlog za začasno odredbo prepovedi seje, sodišče pa naj bi njegov predlog zavrnilo.

Prvega nadzornika naj bi odstavljali na prihodnji seji
Kot je znano, se nadzornikom Luke Koper zaradi različnih zapletov ni uspelo sestati že od prekinjene seje konec aprila. Nadzorniki so na sestanku konec maja sicer napovedali, da bodo na prvi prihodnji seji razpravljali o razrešitvi svojega predsednika Borisa Popoviča. Danes te točke ni bilo na dnevnem redu, bo pa na prihodnji seji.

B. R.

Gospodarske razmere so takšne, da bi morali začeti delati že včeraj.

Gregor Veselko