Eden izmed številnih podanih predlogov na sobotnem posvetu je bil tudi predlog, da bi se namesto regresa uvedli vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih. Foto: EPA
Eden izmed številnih podanih predlogov na sobotnem posvetu je bil tudi predlog, da bi se namesto regresa uvedli vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih. Foto: EPA

Na pobudo gospodarskega ministra Zdravka Počivalška se je v soboto ena od petih delovnih skupin za pripravo drugega svežnja protikoronskih ukrepov sešla s predstavniki gospodarstva, turizma in kmetijstva. Na posvetu so sodelovali tudi ministrica za kmetijstvo Aleksandra Pivec, za javno upravo Boštjan Koritnik ter za delo Janez Cigler Kralj. Predstavniki gospodarstva so predstavili različne ideje in predloge za pripravo smernic, s katerimi bi reševali problem likvidnosti slovenskega gospodarstva za čim učinkovitejši izhod iz krize po zajezitvi koronavirusa.

Sorodna novica Med željami gospodarstvenikov tudi hitri in ugodni krediti ter garancije za podjetja

Eden izmed številnih je bil tudi predlog, da bi se namesto regresa uvedli vrednostni boni za dopust pri slovenskih turističnih ponudnikih. "Poudarjamo, da gre zgolj za eno izmed mnogih idej deležnikov in s tega vidika nikakor ne moremo govoriti o konkretnem ukrepu, ki bi ga sprejeli v okviru smernic drugega svežnja ukrepov," so zapisali na ministrstvu v sporočilu za javnost in dodali, da bi bil tak predlog težko izvedljiv.

Vse podane predloge bodo sicer natančno proučili v okviru ministrstev, nato pa še v okviru strokovne skupine, ki bo podala smernice za pripravo drugega svežnja pomoči.

Dodali so še, da tako Počivalšek kot njegovo ministrstvo ves čas pozivajo, naj Slovenci podprejo domače gospodarstvo in lokalna delovna mesta. "Nič ne bo bolj pomagalo k okrevanju naše družbe po tej preizkušnji kot to, da svoj čas in denar porabimo doma," so poudarili.