Tesla. Foto: EPA
Tesla. Foto: EPA

Musk je zaposlenim v Tesli v sredo poslal elektronsko pismo, v katerem jih je pozval, naj se potrudijo do konca tekočega četrtletja okrepiti dobave. Podjetje namreč trenutno nudi popuste na svoja vozila v ZDA in na Kitajskem.

"Prosim, v prihodnjih dneh pojdite ven in se prijavite za pomoč pri dostavi. To bo velik prispevek," jih je pozval.

Analitiki sicer po navedbah Reutersa pričakujejo, da bo Tesla v zadnjem četrtletju dostavil 442.452 vozil.

Delnice Tesle so letos izgubile vrednost zaradi zmanjšanega povpraševanja po električnih avtomobilih in ukvarjanja Muska s tehnološkim podjetjem Twitter.

Padec tečaja delnic je za zaposlene pomemben, ker so tudi sami lastniki podjetja. Delnice so samo v torek, ko je prišlo na dan, da namerava Tesla januarja zmanjšati proizvodnjo v Šanghaju, izgubile 11 odstotkov, a so v sredo okrevale.

"Ne bodite preveč zaskrbljeni zaradi norosti borznega trga. Ker dokazujemo kontinuiteto delovanja, bo to prepoznal tudi trg," je gibanja na borzi v pismu zaposlenim komentiral Musk.

Medtem pa so analitiki pri Morgan Stanleyju poslabšali napoved za Teslo. Kot so pojasnili, se bo prihodnje leto zgodil preobrat. Zadnji dve leti je povpraševanje presegalo ponudbo Teslinih vozil, v letu 2023 pa ne bo več tako, so prepričani.

Musk je sicer v zadnjem obdobju precej zaposlen z družbenim omrežjem Twitter, ki ga je prevzel konec oktobra letos. Pred dnevi je na podlagi lastne ankete, ki je pokazala, da večina sodelujočih uporabnikov želi, da zapusti položaj glavnega izvršnega direktorja te družbe, sporočil, da bo odstopil takoj, ko bo našel nekoga dovolj "nespametnega", da ga nasledi.