Na čelo zavarovalnice stopa Matjaž Rakovec. Foto: MMC RTV SLO
Na čelo zavarovalnice stopa Matjaž Rakovec. Foto: MMC RTV SLO
Izbrali prvega moža Zavarovalnice Triglav

Rakovec je do zdaj vodil eno izmed območnih enot Zavarovalnice Triglav. Ker so nadzorniki določili pogoj, da mora soglasje k imenovanju novega prvega moža zavarovalnice dati tudi Agencija za zavarovalni nadzor, bo Rakovec petletni mandat nastopil z dnem, ko bodo dobili to soglasje. Do izpolnitve odložnega pogoja bo zavarovalnico vodila uprava v obstoječi sestavi pod vodstvom Vladimirja Miša Čeplaka.

Nadzorni svet je po besedah predsednika nadzornikov Boruta Jamnika obravnavali tudi izredno revizijo poslov donacij, sponzorskih pogodb in nepovratnih sredstev za preventivo. Pregledani so bili predvsem posli, navedeni v nekaterih anonimkah o domnevno spornem poslovanju ljubljanske območne enote zavarovalnice, ki jo vodi Rakovec. "V njih ni bilo ugotovljenih nobenih nepravilnosti, ki bi bistveno vplivale na potek imenovanja predsednika uprave," je zatrdil Jamnik.

Prejšnja uprava in nadzorniki niso dobili razrešnice
Na skupščini so se predtem zbrali tudi delničarji Zavarovalnice Triglav, ki prejšnjima upravi in nadzornemu svetu niso podelili razrešnice. Zavarovalnico je do odstopa maja letos vodil Andrej Kocič, nadzornike pa do aprila letos Damjan Mihevc.

Od lanskega bilančnega dobička zavarovalnice 257,2 milijona evrov bodo za dividende namenili 2,3 milijona evrov. Preostali bilančni dobiček 254,9 milijona evrov bodo prenesli, so še sklenili delničarji. Dividende bodo torej vredne 0,10 evra bruto.

Izbrali prvega moža Zavarovalnice Triglav