HSE je dobil novega generalnega direktorja. Foto: BoBo
HSE je dobil novega generalnega direktorja. Foto: BoBo

Novi generalni direktor bo funkcijo prevzel 1. aprila, poslovni direktor pa 1. maja, so po seji sporočili iz HSE-ja. Dosedanji generalni direktor HSE-ja Matjaž Marovt je odstopno izjavo zaradi osebnih razlogov podal konec januarja.

Nova člana poslovodstva HSE-ja sta bila, kot so pojasnili, imenovana na podlagi postopka, ki je potekal prek kadrovske agencije. Kadrovska komisija nadzornega sveta HSE-ja je opravila razgovore z vsemi predlaganimi kandidati in nadzornemu svetu predlagala ožji izbor šestih kandidatov ‒ tri za generalnega in tri za poslovnega direktorja družbe.

Vseh šest kandidatov se je z vizijo nadaljnjega razvoja družbe predstavilo tudi na današnji seji nadzornega sveta.

"Ocenili smo, da imata izbrana kandidata najprimernejše kompetence za vodenje poslovnih področij HSE-ja, ki si jih bosta med seboj razdelila. Nikolić in Vračar sta strokovnjaka z večletnimi izkušnjami v gospodarstvu, tako v Sloveniji kot mednarodno in tudi v energetiki," je po seji povedal novi predsednik nadzornega sveta HSE-ja Boštjan Markoli.

Člani nadzornega sveta so ga izvolili za predsednika na današnji seji, potem ko je sredi marca podal odstopno izjavo prejšnji predsednik Milan Perović.

Nadzorniki HSE-ja po besedah predsednika nadzornega sveta pričakujejo, da bosta Nikolić in Vračar upravičila zaupanje in nemudoma pristopila k realizaciji zastavljenih poslovnih in razvojnih ciljev skupine HSE.