Orbico z nakupi delnic Emone Obale prevzema tudi trgovsko verigo Noč in dan. Foto: Emona Obala
Orbico z nakupi delnic Emone Obale prevzema tudi trgovsko verigo Noč in dan. Foto: Emona Obala

Orbico je že lastnik 50,39-odstotnega deleža Emone Obale. Za posamezno delnico - na trgu jih je ostalo še 863.872 - pa ponuja enako vsoto, kot jo je pri nakupu prve polovice lastniškega deleža koprske družbe 18. januarja - 7,5 evra. Ponudba velja do 9. marca, prag uspešnosti pa ni bil določen, kar pomeni, da bo ponudba veljala ne glede na odstotek pridobljenih delnic.

Orbico se ukvarja s prodajo, ponujanjem tržne in logistične podore ter skladiščenjem in je o nameri že pred dnevi obvestil Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Urad za varstvo konkurence, poslovodstvo in predstavnike delavcev Emone Obale.

Zanimivo je vprašanje, zakaj je Orbico, katerega ustanovitelj je Branko Roglić, nekdanji svetovalec hrvaškega predsednika Stipeta Mesića, pripravljen plačati visoko ceno za podjetje, ki se ne more pohvaliti z najboljšimi poslovnimi rezultati in ima nepremičnine pod hipoteko. Naj omenimo, da ima mednarodno podjetje Orbico približno 400 milijonov evrov prihodkov, medtem ko jih ima skupina Emona Obala približno 54 milijonov.