"S pomočjo blagovne znamke Peko bomo okrepili našo prisotnost in posledično rast prodaje v Sloveniji ter na trgih nekdanje Jugoslavije," pravijo v Alpini. Foto: BoBo

Na dražbi so blagovno znamko propadlega tržiškega čevljarskega velikana poskušali prodati že petič. Nazadnje ni nihče ponudil niti 100.000 evrov, zdaj pa je Alpina odkupila ime, ki je najstarejša slovenska obutvena blagovna znamka in je več desetletij veljala za največjo konkurenco Alpini.

Kupili tudi kopita
V Alpini, ki se je sama nedavno izkopala iz težavnega položaja, so prepričani, da jim bo blagovna znamka Peko, zelo dobro uveljavljena v Sloveniji in na trgih nekdanje Jugoslavije, omogočila razvoj maloprodajne mreže na teh trgih ter rast prodaje v segmentu ženske in moške modne obutve. Zato so na dražbi kupili tudi kopita in sekalne nože nekdanjega tržiškega velikana.

"Sinergijo vidimo tudi na drugih trgih. Alpina in Peko imata namreč nekaj skupnih kupcev na nemškem ter ruskem trgu in po zadnjih pogovorih so nekateri izmed njih že potrdili sodelovanje," je ob nakupu zatrdil direktor Alpine Bojan Gantar.

Alpina je po finančnem prestrukturiranju v večinski lasti Družbe za upravljanje terjatev bank in v manjšem delu Abanke.