Foto: BoBo
Foto: BoBo

S spletne strani goriva.si je razvidno, da je Petrol cene 95-oktanskega bencina zunaj hitrih cest in avtocest znižal za 0,2 centa na 0,998 evra za liter, medtem ko je ceno dizelskega goriva zvišal za prav toliko na 1,002 evra. OMV je ceno bencina pustil pri enem evru, kjer jo je od 7. aprila držala tudi vlada, medtem ko so ceno za liter dizelskega goriva dvignili na 1,002 evra. Na servisih Mol Slovenija pa liter 95-oktanskega bencina stane 0,999 evra, liter dizla pa 1,002 evra.

Ob avtocestah in hitrih cestah so cene pogonskih goriv nekoliko višje; liter dizla stane okoli 1,03 evra, liter bencina pa okoli 1,04 evra.

Ponudniki naftnih derivatov v Sloveniji v skladu s korporativno politiko in pravili varstva konkurence sicer ne komentirajo podrobnosti cenovne politike podjetja.

Vlada se je konec septembra odločila za popolno liberalizacijo cen vseh naftnih derivatov. Cene je regulirala od leta 2000, nato pa marca 2016 najprej sprostila cene kurilnega olja in 98-oktanskega bencina, novembra istega leta pa še cene 95-oktanskega in dizelskega goriva na bencinskih servisih na avtocestah in hitrih cestah.