Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.
Foto: BoBo/Žiga Živulović ml.

"Zavedam se velike odgovornosti, ki jo s tem imenovanjem prevzemam, vendar tudi priložnosti, da bom lahko z odlično ekipo strokovnjakov na zbornici zasledovala interese in potrebe naših članov," je Vesna Nahtigal zapisala v sporočilu za javnost in se članom upravnega odbora zahvalila za izraženo zaupanje.

Ob tem je opozorila, da je pred njimi zahtevno obdobje, zaradi česar morajo biti vsi deležniki, ki jim je zaupana skrb za gospodarstvo, preudarni, povezovalni in odločni. Vesna Nahtigal bo na položaju zamenjala Aleša Cantaruttija, ki je postal generalni direktor GZS-ja 1. aprila lani, konec novembra pa je odstopil s položaja. Za odstop se je odločil iz osebnih razlogov.

Tibor Šimonka je ob odstopu Cantaruttija za novo generalno direktorico zbornice predlagal Vesno Nahtigal, ki je bila kot dosedanja izvršna direktorica GZS-ja za industrijsko politiko že do zdaj del najožje vodstvene ekipe zbornice. "Z njenim imenovanjem je s tem zagotovljena tudi kontinuiteta vodenja in odločanja na GZS-ju, kar je v trenutnih izjemno zaostrenih gospodarskih razmerah še toliko bolj pomembno," so v sporočilu poudarili na zbornici.