Furs. Foto: BoBo
Furs. Foto: BoBo

"Danes dopoldne smo bili v prostorih hotela deležni obiska predstavnikov Finančnega urada in policije, ki so opravili pregled izpolnjevanja delovnopravne zakonodaje našega zunanjega izvajalca, zato nedvomno izjavljamo, da obisk organov ni bil v nikakršni zvezi oz. dejanjem, povezanim s Hotelom InterContinental Ljubljana," so na vprašanje STA-ja, s čim so povezane preiskave v hotelu, pojasnili v vodstvu hotela. Dopoldne je bilo namreč pred hotelom videti več predstavnikov policije in Fursa.

Kot so navedli, so v preiskavi sodelovali v okviru svojih zmožnosti, kar bodo "z dolžno skrbnostjo nadaljevali tudi v prihodnje, če bo to potrebno".

Z ljubljanske policijske uprave pa so sporočili, da danes skupaj s Fursom na celotnem območju centra mesta na podlagi vnaprej pripravljenih načrtov dela opravljajo redni poostreni nadzor nad kršitvami pravic delavcev pri različnih pravnih subjektih.

Na policiji poudarjajo, da dejavnosti še potekajo, zato podrobnejših informacij ne morejo posredovati, več pa bodo lahko povedali predvidoma v sredo po končanem nadzoru, ko bodo lahko posredovali tudi skupno število ugotovljenih morebitnih kršitev.