Foto: BoBo V Revozu bodo izdelovali model BJA, za katerega gre po podatkih tujih medijev sklepati, da predstavlja delovno ime za novo, peto generacijo priljubljenega clia, ki jo francoski avtomobilski velikan napoveduje že nekaj časa.

Vlada, ki bo v obliki spodbude prispevala šest milijonov evrov, pričakuje, da bodo z naložbo v Novem mestu pridobili 75 novih delovnih mest in dosegli pomemben dvig dodane vrednosti na zaposlenega.

Renault, kot navaja vlada, namerava v okviru projekta v stavbe vložiti 4,2 milijona evrov, v nakup novih strojev in opreme pa 85,8 milijona evrov. Izdelovali bodo model BJA, za katerega gre po podatkih tujih medijev sklepati, da predstavlja delovno ime za novo, peto generacijo priljubljenega clia, ki jo francoski avtomobilski velikan napoveduje že nekaj časa.

Finančna spodbuda se bo državi po navedbah ministrstva za gospodarstvo večkratno povrnila, saj bo Revoz v treh letih samo od davkov in prispevkov pri izplačilu plač predvidoma prispeval dobrih 14 milijonov evrov, celotni zunanji učinki investicijskega projekta za državo pa naj bi dosegli dobrih 834 milijonov evrov.