Rimske terme so prodali po izklicni ceni 8,5 milijona evrov. Foto: STA
Rimske terme so prodali po izklicni ceni 8,5 milijona evrov. Foto: STA

Stečajni upravitelj Rimskih term Boris Dolamič je povedal, da se je dražbe edino udeležilo ljubljansko podjetje Terme Resort, ki je registrirano za dejavnosti zdravja in turizma. Edini družbenik podjetja je po podatkih Ajpesa družba Arsenij Plus iz češkega zdraviliškega centra Karlovy Vary. Češko podjetje pa je v lasti ruskega poslovneža Valerija Arakelova.

V stečaju je bilo prijavljenih 36,4 milijona terjatev
V stečaju Rimskih term je okoli 190 upnikov prijavilo za skupno 36,4 milijona evrov terjatev, stečajni upravitelj pa jih je priznal za nekaj manj kot 28 milijonov evrov. Dolamič je v zadnjem poročilu zapisal, da družba za zdaj nima težav z likvidnostjo, obveznosti iz poslovanja pa plačujejo redno.

Med največjimi upniki Rimskih term so Nova Ljubljanska banka z 8,3 milijona evrov priznanih terjatev, država s skoraj šestimi milijoni evrov, SID banka s 5,9 milijona evrov, Nova Kreditna banka Maribor s 4,1 milijona evrov, Gorenjska banka s tremi milijoni evrov, Banka Celje z 2,3 milijona evrov ter Davčna uprava RS in družba Prvi faktor s po 1,7 milijona evrov priznanih terjatev.