Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

SDH je v svojem imenu in v imenu oseb, s katerimi deluje usklajeno, o nameri obvestil Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Agencijo za varstvo konkurence, upravo in predstavnike delavcev oz. delavce Term Olimia in SDH-ja. Prevzemno ponudbo bo objavil najpozneje v 30 dneh, in ne prej kot v 10 dneh po objavi namere, izhaja iz javne objave v Delu.

Terme Olimia so izdajatelj 705.799 delnic. SDH je v torek sklenil nakup 147.309 delnic ali 20,9-odstotnega deleža Term Olimia. Država in z njo povezane družbe so ob tem presegle dodatni prevzemni prag v družbi, zato bo SDH v imenu in za račun Republike Slovenije objavil ponudbo za prevzem preostalih delnic.

Država ima delež v Termah Olimia prek SDH-ja in prek Kapitalske družbe, Slovenskih železnic in Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). Družba Terme Olimia upravlja turistično-zdraviliški kompleks v Podčetrtku in Terme Tuhelj na Hrvaškem.

Država načrtuje vzpostavitev slovenskega turističnega holdinga. V njem naj bi v sklopu treh hčerinskih družb – alpski, obalni in termalni turizem – združili družbe Terme Olimia, Sava Turizem, Istrabenz Turizem, Thermana, Adria Ankaran, Hit Alpinea in turistično vejo novogoriškega Hita.