Ali bo Sevčnikar ostal na svojem delovnem mestu, še ni jasno. Foto: MMC RTV SLO
Ali bo Sevčnikar ostal na svojem delovnem mestu, še ni jasno. Foto: MMC RTV SLO
Bo Sevčnikar ob službo?

Stavka je bila tudi napovedana skladno z zakonom natanko pet dni prej, je dejal v odgovor na očitke, da je niso napovedali, kot bi bilo treba. Sindikat delavcev se bo jutri odločal o tem, kako bo ukrepal, če bo sledila izredna odpoved, je pojasnil Sevčnikar.

Radić: Kje se tu ščiti delavce?
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić pa je, nasprotno, prepričana, da so dejavnosti sindikatov energetike nenavadne, zato se sprašuje, kje je tu ščitenje interesa delavcev, saj se s stavko zagrozi le, če so ogrožene njihove osnovne pravice. V tem primeru pa dvomi o dobronamernosti za delavce.

Sevčnikar: Ministrica ne pozna svojega dela
Sevčnikar odgovarja, da ministrica očitno ne pozna ne svojega dela ne delovanja sindikata. Vedno smo in bomo delovali preventivno in skušamo preprečiti privatizacijo elektrogospodarstva, je v oddaji Odmevi še odgovoril na vprašanje, v čem delujejo v korist delavcev. Ne želimo priti v tak položaj, da ga bosta reševala Karitas in Rdeči križ, še dodaja.

Kaj pa grožnja z izklopom agregatov? Naša naloga ni le, da izklapljamo električno energijo, temveč želimo opozoriti javnost na to, kaj se v elektrogospodarstvu pri nas dogaja, je zatrdil Sevčnikar. Elektrike tudi ne bodo izklapljali, da bi preprečili njegov lastni odpust, je še zagotovil.

Bo Sevčnikar ob službo?