Sredna protestna stavka nekaterih nezadovoljnih delavcev ni bila povezana s sindikatom, ki je izpogajal višje plače. Foto: BoBo
Sredna protestna stavka nekaterih nezadovoljnih delavcev ni bila povezana s sindikatom, ki je izpogajal višje plače. Foto: BoBo

V Heliosu je v sredo nekaj zaposlenih izvedlo nenapovedano zaustavitev dela zaradi nezadovoljstva z obstoječim stanjem. Protest je bil ločen od sindikalnih aktivnosti in ni bil organiziran ali podprt s strani sindikata, so v sporočilu za javnost pojasnili v domžalskem podjetju.

Stavkajoči, ki so se v sredo popoldne vrnili na delo, so zahtevali večjo udeležbo pri dobičku, je poročala TV Slovenija.

Vodstvo podjetja in sindikat sta podpisala dogovor o zvišanju plač in ostalih denarnih prejemkov za tekoče leto, pri čemer konkretnejših številk v podjetju niso razkrili.

Predsednik sindikata zaposlenih Konrad Jurković, je ob tem zagotovil, da imajo z vodstvom podjetja vzpostavljen korekten odnos. "Sredna zaustavitev dela zaposlenih ni bila organizirana s strani sindikata, niti je sindikat ni podprl, kajti v tistem času so še vedno potekala pogajanja. Z dialogom smo dosegli in tudi podpisali zadovoljiv dogovor," je dejal ob sklenitvi dogovora.

V vodstvu poudarjajo, da s predstavniki sindikata vzdržujejo konstruktiven dialog, o doseženem dogovoru pa so že obvestili vse zaposlene. "Zadovoljstvo zaposlenih ter obenem uspešno poslovanje podjetja sta za nas ključnega pomena, zato sta dialog in sporazum s sindikati naša prioriteta," so še navedli.

Helios, proizvajalec barv in premazov, je od leta 2017 v lasti japonskega velikana Kansai Paint in zaposluje več kot 800 ljudi.