Foto: SOF/zajem ekrana
Foto: SOF/zajem ekrana

Na osrednjem dogodku oglaševalske stroke pri nas bodo podelili tudi stanovske nagrade, zagotovljeno bo za varno okolje in zaščito obiskovalcev.

Gonilo rasti je komunikacija, ki znamkam daje namen ter z jasnim smislom in vrednotami ustvarja dodano vrednost. Dolgoročno uspešne bodo znamke, ki imajo jasen namen in cilj ter spoštujejo in izražajo prave vrednote, so zapisali v Slovenski oglaševalski zbornici, ki organizira festival.

Najboljšim delom bo devetčlanska žirija na čelu z izvršnim kreativnim direktorjem na agenciji Pristop Aljošem Bagolo podelila tudi festivalske nagrade, vključno z najbolj prestižno, nagrado SOF. Nagrado bo prejelo delo, ki bo med tajnim glasovanjem za velike nagrade prejelo najvišjo skupno oceno primarne žirije in treh pridruženih žirantov – uglednih predstavnikov stroke iz regije. Nagrado bo torej prejelo delo, ki bo pokazalo najvišjo raven ustvarjalne presežnosti in učinkovitosti. Cilj te nagrade je dvigovati ambicijo in motivacijo celotne stroke za ustvarjanje regionalno ter svetovno odmevnih komunikacijskih rešitev.

Organizatorji, ki so za izvedbo prireditve pridobili tudi pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, sicer poudarjajo tudi varnost v okviru covida-19. Kot zagotavljajo, so poskrbeli za varno okolje in zaščito obiskovalcev, najpomembnejše pa ostaja spoštovanje začrtanih ukrepov in vzdrževanje medsebojne razdalje.

Po letošnji spremembi lokacije organizatorji sicer napovedujejo, da se bo jubilejni, 30. SOF čez eno leto vrnil v Portorož.