V družbi je zaposlenih 24 ljudi. (Fotografija je arhivska.) Foto: MMC RTV SLO
V družbi je zaposlenih 24 ljudi. (Fotografija je arhivska.) Foto: MMC RTV SLO

Milan Kuster pojasnjuje, da se je za prodajo podjetja, ki ima sedež v Ljubljani, odločil, da bi tako omogočil lažji nadaljnji razvoj lastnih prezračevalnih sistemov, pa tudi dostop do svetovnih trgov: "V 13 letih sodelovanja z nemškim partnerjem smo prišli do točke, ko bi lahko stagnirali, zaspali na lovorikah, ker smo tudi v tem obdobju bili uspešni, ampak to ni nikoli bila vizija tega podjetja. In je napočil čas, ko smo se odločili, da naredimo korak naprej. "

Britanska delniška družba Volution Group je na področju prezračevalnih sistemov po besedah sogovornika najmočnejša skupina na svetu, zato je prepričan, da bo razvoj podjetja odslej še hitrejši: "Ta pospešek pričakujemo, naši razvojniki so vrhunski. Prepričan sem, da imamo sodelavce, partnerje, ki so v svetovni špici, zato so tudi naši produkti v svetovni špici."

Kuster bo podjetje vodil še naprej pet let, če bo v tem času uspešen, bo kupnina narasla še za 15 milijonov evrov.

24 zaposlenim in zunanjim partnerjem se za delo ni treba bati, zagotavlja Kuster, saj ostajata razvoj in podjetje še naprej v Sloveniji: "Mislim, da že samo dejstvo, da jim bom naslednji mesec znova dvignil plače za 15 odstotkov, pomeni, da ostajam trdno na čelu tega podjetja. Kmalu se bodo pojavile potrebe po novih sodelavcih, po novih zaposlenih, po več partnerjih, ravno zaradi teh sinergijskih učinkov povezovanja s skupino Volution."

Po Kustrovih besedah so tik pred začetkom gradnje novega poslovnega objekta v Mariboru, ob tem pa razmišljajo tudi o novih proizvodnih kapacitetah.