Sonja Šmuc zapušča položaj generalne direktorice Gospodarske zbornice Slovenije. Foto: BoBo
Sonja Šmuc zapušča položaj generalne direktorice Gospodarske zbornice Slovenije. Foto: BoBo

Do imenovanja in nastopa funkcije novega generalnega direktorja bo kot v. d. to delo opravljal izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) Mitja Gorenšček. Ob tem so v zbornici začeli dejavnosti za iskanje novega generalnega direktorja.

"V zadnjih treh letih se je Gospodarska zbornica Slovenije pod vodstvom predsednika Boštjana Gorjupa in dosedanje generalne direktorice Sonje Šmuc uspešno finančno stabilizirala in kadrovsko okrepila," so sporočili iz zbornice.

Glavna dejavnosti GZS-ja je bila in ostaja prizadevanje za interese gospodarstva in prijazno poslovno okolje. V tem obdobju je zbornici, kot so spomnili, na številnih področjih uspelo s svojimi predlogi. V zadnjem letu so bili najdejavnejši pri spremljanju zaostrenih razmer, ki jih je povzročila epidemija covida-19 in tvorno vpeti v oblikovanje protikoronskih zakonodajnih svežnjev za blažitev posledic epidemije.

Tudi v prihodnje se bo Gospodarska zbornica zavzemala za interese gospodarstva, pri čemer je bila vzpostavitev šestih strateških svetov zbornice močno orodje pri teh prizadevanjih in povezovanjih, so prepričani.

Z današnjim dnem so na GZS-ju stekle tudi dejavnosti iskanja novega kandidata za mesto generalnega direktorja, ki naj bi bil predvidoma imenovan na eni od prihodnjih seji upravnega odbora zbornice.