Štorman pa zatrjuje, da je našel novega kupca, ki je za hotel pripravljen odšteti bistveno več. Foto: MMC RTV SLO
Štorman pa zatrjuje, da je našel novega kupca, ki je za hotel pripravljen odšteti bistveno več. Foto: MMC RTV SLO

Predlog za izdajo začasne odredbe, ki se nanaša na vračilo hotela v Štormanovo posest, je gostinec vložil prek svojega pooblaščenca, odvetnika Jožeta Unverdorbna, ki je v njegovem imenu vložil tudi tožbe proti sedmim pravnim in fizičnim osebam.

Predlog za izdajo začasne odredbe je po informacijah STA-ja v tej fazi zavrnjen. Sodišče je v obrazložitvi natančno izpostavilo, katere predpostavke je treba še izpolniti, zato bodo Štormanovi pooblaščenci predlog prihodnji teden ponovno vložili.

Narok na sodišču, ovadba Dursa
Je pa na sodišču razpisan tudi narok, saj KBM Leasing, ki je Štormanu hotel v Celju oddal v lizing, zahteva od celjskega gostinca, da poravnava svoj dolg, ki znaša skoraj 2,9 milijona evrov.

Štormana je doletela tudi kazenska ovadba davčne uprave, ker zaposlenim od avgusta 2010 ni plačeval obveznih prispevkov.

KBM Leasing hotel prodal
KBM Leasing je v četrtek prostore, blagajne in logistična vozlišča hotela zapečatil, hotel, ki je ocenjen na 4,3 milijona evrov, pa bo ostal zaprt, dokler ne bodo natančno pregledani njegovo stanje, inventar in blagajniško poslovanje. Pravni zastopnik KBM Leasinga Franci Matoz je za medije povedal, da je KBM Leasing že februarja lani Štormanu odpovedal pogodbo o lizingu zaradi neplačevanja obveznosti v vrednosti okoli 2,9 milijona evrov.

Ker ima Štorman, ki zatrjuje, da so njegove obveznosti bistveno manjše od navedenih, že 245 dni blokirane vse transakcijske račune, se je KBM Leasing odločil težavo rešiti. Hotel je tako predal novemu lastniku, družbi Administrator, ki ga je kupila za 1,5 milijona evrov, čeprav je ocenjen na 4,3 milijona evrov. Za to družbo pa stoji celjski podjetnik Aleksander Jančar, ki prek družbe Eurotas med drugim upravlja tudi celjski hotel Evropa.