V Telekomu letos imajo nekoliko nižje prihodke na veleprodajnem trgu in nižje prihodke mobilnega blaga na končnem trgu. Foto: MMC RTV SLO
V Telekomu letos imajo nekoliko nižje prihodke na veleprodajnem trgu in nižje prihodke mobilnega blaga na končnem trgu. Foto: MMC RTV SLO

Ustvarjeni prihodki, kot poudarjajo v Telekomu, niso neposredno primerljivi s prihodki v istem obdobju lanskega leta, saj letos ne vključujejo več prihodkov družbe Blicnet, ki so jo prodali konec leta lanskega leta, prav tako so prihodki v letu 2018 vključevali prihodke projekta vzpostavitve elektronskega cestninjenja, ki se je lani končal.

V prvih šestih mesecih letošnjega leta je skupina ustvarila 112,3 milijona evrov dobička iz poslovanja pred obrestmi, amortizacijo in davki (EBITDA), kar je za 11 odstotkov več kot v istem obdobju lanskega leta.

Družba Telekom Slovenije pa je imela med januarjem in junijem 23,20 milijona evrov čistega dobička, kar na letni ravni predstavlja 48-odstotno rast, medtem ko so prihodki od prodaje upadli za pet odstotkov, na 308,10 milijona evrov.

Skupščina konec avgusta

Vodstvo Telekoma Slovenije je za 30. avgust sklicalo skupščino, na kateri bodo med drugim odločali o uporabi bilančnega dobička za lani. Po predlogu se delničarjem obeta precej nižja dividenda kot lani, 4,50 evra bruto. Skupščina bo imenovala tudi dva nova nadzornika, prenovljen nadzorni svet pa bo nato po pričakovanjih imenoval novo vodstvo. Telekom Slovenije sedaj vodi Tomaž Seljak, ki pa je bil na čelo družbe imenovan le do imenovanja novega prvega moža družbe.