Foto: AP
Foto: AP

Uslužbenci javnega sektorja letos prejmejo regres v višini 1073,43 evra, kolikor znaša minimalna bruto plača. V zasebnem sektorju pa se bodo izplačila regresa za letni dopust letos gibala od minimalnega z zakonom določenega, torej od 1074,43 evra pa do 2000 evrov in več.

Več kot 2100 evrov regresa bodo prejeli zaposleni v družbi Gen-I in Novi KBM, 2000 evrov bodo prejeli v Kapitalski družbi, več kot 1900 v Devesoftu, Krki in skupini HSE,1900 v SDH-ju in DUTB-ju. 1800 evrov bodo prejeli zaposleni v Sparu, 1750 v Lidlu in 1700 evrov v Hoferju, je za Radio Slovenija poročala Simeona Rogelj.

Kot je za Radio napovedal Branko Meh iz Obrtno podjetniške zbornice, bodo obrtniki in podjetniki zaposlenim izplačali stimulativen regres, ob tem pa obžaluje, da prihodnja vlada z ukrepi ne bo razbremenjevala gospodarstva. "Mislimo, da ne bomo mogli nagraditi delavca, če se bomo ukvarjali z višjimi prispevki in davki."

Konfederacija sindikatov javnega sektorja Slovenije je na vladno pogajalsko skupino naslovila predlog za določitev višine regresa za letni dopust za letos. Ker je skrajni rok za izplačilo regresa 30. junij, pričakujejo, da se bodo pogajanja o regresu začela takoj. Pogajalski skupini, ki jo vodita Jakob Počivavšek in Branimir Šturkelj, bosta na pogajanja z vlado prišli vsaka s svojim predlogom, je še poročal Radio.