Foto: BoBo
Foto: BoBo

Predsednica sindikata je pojasnila Mirjana Janjić, da so uredili tudi evidentiranje delovnega časa, tako da se bo vsaka minuta, ki jo bo delavec preživel v podjetju, štela v delovni čas.

Povračilo potnih stroškov se bo zvišalo za 85 odstotkov, tam, kjer ni javnega prevoza, pa bo delavec prejel 17 centov za prevoženi kilometer.

Zaposleni v Tušu bodo prejeli tudi regres v denarni obliki, kot je določen s kolektivno pogodbo, prihodnji teden pa bodo na kartico Tuš prejeli božičnico.

Glede premeščanja delavcev so dosegli dogovor, da je delavec lahko premeščen na lokacijo, ki od njegovega bivališča ni oddaljena več kot 50 kilometrov.

Preklicana stavka

Po sredinih pogajanjih z vodstvom Tuša je sindikat za 23. december napovedal stavko, a jo je po doseženem sporazumu preklical.

Direktor Engrotuša Dušan Mitič je ob podpisu dogovora povedal, da verjame, da so s predstavniki Sindikata Tuš sklenili najboljši možni kompromis v trenutnih gospodarskih razmerah, saj je zaradi visokih cen energentov pred njimi zelo zahtevno poslovno leto.

"Zagotavljanje ustreznih delovnih pogojev in skrb za dobrobit zaposlenih sta naš skupni interes in osnova za uspešno poslovanje. Verjamemo, da bodo dogovorjene plače in druge izboljšave dodaten motiv za sodelavce, da poskrbimo za zadovoljstvo naših kupcev, saj brez tega ni podjetja kot tudi ne delovnih mest," je še dejal Mitić.