Amazon samo v ZDA zaposluje kar 800.000 ljudi. Foto: Reuters
Amazon samo v ZDA zaposluje kar 800.000 ljudi. Foto: Reuters

Poleg tega je podjetje dejalo, da bodo v ZDA, Združenem kraljestvu in v Evropi do konca aprila začasno zvišali plače za dva dolarja, dva funta oziroma dva evra na uro. Gre za delavce v skladiščih, distribucijskih centrih in trgovinah Whole Foods, ki zaslužijo najmanj 15 dolarjev na uro.

Sorodna novica Trump razjezil Peking s tvitom o "kitajskem virusu"

"Pri nas so dobrodošli"

Svet se namreč zapira, ljudje ostajajo doma in naročajo potrebščine na spletu. Dodatne delavce bodo zaposlile tudi ameriške trgovske verige Albertsons, Kroger in Raley's. Iščejo predvsem ljudi, ki so bili do zdaj zaposleni v restavracijah, turizmu in zabavni industriji, a so zaradi ukrepov držav ostali brez dela. "Želimo, da ti ljudje vedo, da so dobrodošli v naši ekipi, dokler se razmere ne umirijo in jih lahko prejšnji delodajalec znova zaposli," je dejal podpredsednik Amazona Dave Clark.

Svojim zaposlenim bo Amazon plačal tudi dva tedna dopusta, če se bodo okužili s koronavirusom ali bodo morali v karanteno. Poleg tega je v poseben sklad vložil 25 milijonov dolarjev. Z njim bo zagotavljal nemoteno dostavo naročil. Amazon je sicer za Walmartom drugi največji delodajalec v ZDA z 800.000 zaposlenimi.

Amazon je že več kot teden dni brez zalog dezinfekcijskih sredstev in toaletnega papirja, prizadeva pa si, da zaloge spet obnovi, vendar bodo morda na voljo za dostavo šele aprila.