Goran Dragič bo za Benom Udrihom in Jakom Lakovičem tretji organizator igre in bo na Japonskem verjetno le redko dobil priložnost. Foto: RTV SLO
Goran Dragič bo za Benom Udrihom in Jakom Lakovičem tretji organizator igre in bo na Japonskem verjetno le redko dobil priložnost. Foto: RTV SLO
Goran Dragič
Goran Dragič in njegovi soigralci pri Geoplinu Slovanu so letos Unionu Olimpiji zelo otežili delo pri osvojitvi državnega naslova. Foto: RTV SLO

20-letni Dragič je bil v pretekli sezoni veliko odkritje Geoplina Slovana. Bil je prvi organizator igre in je med najzaslužnejšimi, da je bil ljubljanski klub blizu uvrstitve na zaključni turnir. Čeprav ga Slovan razumljivo noče dati, pa je bolj kot ne jasno, da Dragič odhaja v Španijo. V stikih je bil celo z Realom, vendar bo podpisal pogodbo s Tau Ceramico, ki ga bo najverjetneje posodila Murcii. Sad njegovega dela je tudi povabilo selektorja slovenske reprezentance Aleša Pipana na svetovno prvenstvo na Japonsko.

Selektor Aleš Pipan je verjetno želel s seboj odpeljati tretjega organizatorja igre, pa vseeno, kako da ste dobili prednost pred Domnom Lorbkom in Nebojšo Joksimovičem?
Težko govorim o tem, to je odločitev trenerja. Je pa res, da sem bil v tej konkurenci edini organizator igre.

Ste pokazali več od njiju? Na zadnjem pripravljalnem turnirju v Mariboru se je videlo, da ste bolj grizli!
Ja, res sem si želel, da bi bil med dvanajst. Dobil sem nekaj več priložnosti kot Lorbek in Joksimovič. Tako sem lahko tudi pokazal več. Tisto prvo tekmo na turnirju v Mariboru proti Libanonu sem odigral korektno. Morda je to pretehtalo.

Računate, da boste na Japonskem igrali pomembnejšo vlogo ali boste le pobirali drobtnice?
S tem se ne obremenjujem. Moj cilj je bil, da pridem med dvanajst in to se je uresničilo. Spoštujem trenerjevo odločitev. Če bom kakšno minutko dobil, bom srečen. Pomembno je, da igrajo tisti, za katere trener misli, da lahko naredijo dober rezultat.

Tau Ceramica se je zelo ogrela za vas. Po prvi različici naj bi vas posodila v drug španski klub, kjer bi se kalil. Kaj pa zdaj, ko so podpisali pogodbo z Zoranom Planinićem, ste še zanimivi zanje?
Seveda, s Tau Ceramico smo se vse dogovorili. Tudi če Planinić ne bi prišel, bi podpisal z njimi in šel v drug klub. To sva zahtevala z menedžerjem, zato da si nabiram izkušnje. Mislim, da je to prava pot. Španska liga je trikrat močnejša od Jadranske lige!

Torej je vse dogovorjeno?
Ja, zdaj smo dali prošnjo na sodišče, kjer se bo s Slovanom vse odločalo glede prestopa v Tau Ceramico.

Že veste, v kateri klub boste šli?
Dve možnosti sta, ena je Sevilla, druga, verjetnejša pa je, da bom posojen v Murcio.

Imate kakšne informacije o tem klubu?
V zadnji sezoni so se iz druge prebili v prvo ligo in kupili nekaj kvalitetnih igralcev.

RTV SLO/Ž. K.