Nuša je priznala, da je v dneh pred oddajo Piramida bolj malo spala, saj je bila precej živčna. Foto: RTV SLO
Nuša je priznala, da je v dneh pred oddajo Piramida bolj malo spala, saj je bila precej živčna. Foto: RTV SLO
Nuša Derenda
Nuša je v oddaji Piramida razpravljala tudi o helikopterskem reševanju. Foto: RTV SLO
Nuša Derenda
Nasmejana Nuša pravi, da kakšne nove stilske preobrazbe ne načrtuje, saj je s svojo barvo las zelo zadovoljna. Foto: RTV SLO

Pevko smo ujeli tik pred nastopom v pogovorni oddaji Piramida, kjer je merila retorične sposobnosti z nekdanjo misico in ambiciozno pevko Sanjo Grohar in državno tožilko Vlasto Nussdorfer.


Ste se na oddajo Piramido kako posebej pripravljali?
Ja, sem se kar precej. Sem se morala poglobiti v stvari, ki jih sicer poznam bolj bežno in o njih načeloma ne razpravljam. To je bil zame kar velik napor. Nisem spala, ker sem bila kar precej nervozna.

Pripravljate kakšen nov projekt, novo ploščo? Eno pesem že lahko poslušamo.
Ja, eno pesem sem že predstavila, pripravljam pa tudi nov CD, ampak še nismo tako daleč. Upam, da bo končan v prvi polovici leta.

Zdaj ste se odločili za novo ekipo, nove pisce pesmi, zamenjali ste producenta ... Zakaj? Je prišlo do kakšnih sporov?
Ne, ne sploh ne. Nekaj let smo zelo uspešno sodelovali in najbrž bomo tudi še, ampak preprosto je prišel trenutek, ko moraš malo zamenjati ekipo, se malo odmakniti. Vsak smo šli svojo pot.

In zakaj ste se odločili za Raaya?
Iskala sem najboljšo možnost zase. Že zadnja leta sem razmišljala o spremembi sloga glasbe, ampak bolj ko sem razmišljala, bolj mi je postajalo jasno, da je zame najbolje, da ostanem pri takšni glasbi, kot sem jo delala do zdaj. Ker če bi se odločila za džez ali rock, najbrž ne bi bila tako prepričljiva, bolje je, da se držim dobre popglasbe. Raay pa me je poklical in se ponudil, poznal je moj glas, poleg tega pa potrebujem mlado, ambiciozno ekipo in mislim, da je on pravi izbor.

Kako to, da se letos niste odločili za sodelovanje na Emi?
No, enkrat sem že zmagala in že takrat sem si želela poskusiti še enkrat. Ampak na Emi je zelo težko dvakrat zmagati. To je doslej uspelo le Darji Švajger, a so bili takrat malo drugačni časi, saj je več veljalo strokovno mnenje žirije kot pa televoting. Ne rečem, da se ne bom nikoli več prijavila, a le če bom res verjela v neko skladbo.

Kdo izmed nastopajočih je vaš favorit?
O tem pa ne bi mogla govoriti, ker nobene od pesmi še nisem slišala. Vem le to, da letos sodeluje veliko manj znanih glasbenikov in prepričana sem, da lahko kdo izmed njih preseneti. Sicer se mi pa zdi, da ima precej možnosti zmagovalka Bitke talentov, Eva Černe, ker je bila medijsko zelo prisotna, je pa, seveda, tudi dobra pevka.

Katero domačo ali pa tujo pesem si v zadnjem času najpogosteje žvižgate?
O, saj se boste smejali, če povem. V zadnjem času si, predvsem zjutraj, pogosto pojem Ne grem na kolena. Kaj naj rečem, gre pač dobro v uho!

Tanja Kozorog