Anže Kopitar uživa v Los Angelesu. Dolgih peščenih plaž se vsekakor ne naveliča. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Anže Kopitar uživa v Los Angelesu. Dolgih peščenih plaž se vsekakor ne naveliča. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Elisha Cuthbert
Elisha Cuthbert, zvezdnica priljubljene nanizanke 24, po zaslugi Anžeta Kopitarja ve, kje leži deželica na sončni strani Alp. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Stanovanjska hiša, v kateri ima stanovanje  Anže Kopitar.
Stanovanjska hiša Anžeta Kopitarja leži ulico stran od obale v enem izmed uglednejših delov LA-ja. V tem delu mesta so si domovanje izbrali tudi nekateri Anžetovi soigralci. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Stanovanje Anžeta Kopitarja
Osrednji del stanovanja Anžeta Kopitarja je prav gotovo ogromen televizijski zaslon. Stanovanje, za katerega na mesec odšteje 4.000 ameriških dolarjev, zdaj plačuje sam, saj so njegovega sostanovalca in soigralca Patricka O'Sullivana Kralji poslali v drug klub. Foto: RTV SLO/Grega Prebil
Range rover
Športni range rover je prevozno sredstvo našega hokejskega asa. Posodil mu ga je soigralec. Vendar ne za dolgo. Anže namreč nestrpno pričakuje uglednega športno-terenskega audija Q7, ki ga je naročil. Foto: RTV SLO/Grega Prebil

Številko 11 v dresu Kingsov na ulicah milijonskega Los Angelesa prepozna vse več oboževalcev pa tudi oboževalk, ki za zdaj še niso osvojile srca postavnega hokejista.

Ne hvalijo ga le dekleta, ampak tudi novinarji
Anžeta pa ne hvalijo le dekleta, ampak tudi novinarji, ki so vsi po vrsti prepričani, da so imeli Kralji veliko srečo z novinci. Novinar spletne strani hokejskega kluba LA Kings nam je zaupal, da je prepričan, da je Kopitar eden največjih talentov v dresu njihovega kluba v zadnjih letih.

Vsi ga imajo radi; do konca sezone bo med najudarnejšimi člani Kraljev, je prepričana sedma sila. Dodajajo še, da je za zdaj še prezgodaj govoriti, ali je prav Kopitar tisti igralec, ki bi lahko klub popeljal do prvega naslova prvaka v Ligi NHL, saj je vseeno še zelo mlad in se še uči. So pa presenečeni, da se je tako hitro in uspešno vklopil v sistem igre.

Niti pomisliti si ne upa na selitev v drug klub
Kopitar, ki si je za pogovor ob dolgi kalifornijski plaži vzel vse popoldne, je za zdaj trdno zasidran v udarni zasedbi Kraljev, vendar pravi, da ga je strah pomisliti, da bi ga poslali v kakšen drug klub. V Kaliforniji se počuti odlično, saj stanuje tik ob plaži, po kateri se sprehaja skoraj vsako jutro, pa tudi podnebje je tu najboljše. Kaj je še povedal hokejist, čigar ime v Ameriki izgovarjajo Anzhej, si preberite v intervjuju.

Ste spoznali katero izmed hollywoodskih zvezd(nic)?
Spoznal sem igralko Elisho Cuthbert, zvezdnico priljubljene ameriške serije 24 in filma Privlačna soseda, ki hodi z mojim soigralcem Seanom Averyjem, zato se pogosto tudi družimo. Upam pa, da jih bom spoznal še kaj več.

So vam všeč losangeleška dekleta ali še vedno prisegate na slovensko lepoto?
Ja, so mi! Dekleta v Los Angelesu in na splošno v Kaliforniji so zelo lepa, vendar pa Slovenke za njimi prav nič ne zaostajajo.

Je že preskočila kakšna ljubezenska iskrica s katero izmed vaših ameriških oboževalk?
Ne, za zdaj še ni.

Ste že bili na kakšnem znamenitem losangeleškem partyju?
Ne, nisem bil, bil sem pred sezono na koncertu skupine Red Hot Chilli Peppers, to je moja edina izkušnja z velikimi zabavami. Bolj hodimo skupaj s soigralci na večerje. Pred sezono, ko smo imeli priprave v Las Vegasu, smo za večerjo za nekaj več kot deset ljudi v hotelu MGM odšteli poldrugi milijon slovenskih tolarjev.

Ali greste po treningu s soigralci na kakšen "pirček"?
Ne, ne pijem alkohola. Po tekmi grem počivat. Pazim, da se naspim in da sem maksimalno pripravljen na naslednji dan.

Vas ljudje že prepoznajo na ulicah Los Angelesa?
Lahko rečem, da me že prepopoznajo in tudi ustavijo na ulici. Rad izmenjam kakšno besedo z njimi. Avtogramom ne štejem več, jih je bilo do zdaj že zelo veliko.

Vam je že uspelo ogledati si Los Angeles?
Po pravici povedano, sem več v zraku kot na tleh. Prostega časa je premalo, da bi si lahko ogledal kaj več kot pot od stanovanja do "down towna", kjer je tudi dvorana Staples Center, v kateri nastopamo. Ogledal pa sem si Universal Studios, ki mi je bil zelo všeč.

Kdaj pričakujete obisk domačih? Ali ste v stiku vsak dan?
Obiska domačih se že zelo veselim. Mami in brat bosta pripotovala v Los Angeles 11. decembra, na telefonski zvezi pa smo vsak dan.

Pogrešate mamino kuhinjo?
Ja, seveda. Že ko sem igral na Švedskem, sem se najbolj veselil obiska domačih in domače hrane. Spremembe so zelo dobrodošle. Tu je sicer zelo veliko različnih restavracij, najraje od vsega pa imam suši.

Serijo prispevkov o Anžetu Kopitarju, ki smo ga obiskali v Los Angelesu, bomo nadaljevali v ponedeljek, 27. novembra. Izvedeli boste, kaj so ga spraševali najboljši jeseniški hokejisti in kaj je Kopitar obljubil Luki Žagarju, da mu bo prinesel iz ZDA.

Grega Prebil