Tomaž Razingar je razveselil navijače Jesenic in se hitro vrnil v matični klub. O prestopu je na spletnih straneh poročal tudi avstrijski ORF. Foto: RTV SLO
Tomaž Razingar je razveselil navijače Jesenic in se hitro vrnil v matični klub. O prestopu je na spletnih straneh poročal tudi avstrijski ORF. Foto: RTV SLO
Tomaž Razingar
Osem tekem v Ligi Ebel in dve jeseniški zmagi je manj od pričakovanj. Bo Razingar preporodil moštvo? Foto: RTV SLO

V kratkem pogovoru za MMC je 27-letni Razingar povedal, zakaj je zapustil Trinec in se iz močne češke lige preselil k Jeseničanom, ki niso najbolje začeli avstrijske hokejske lige. Toda sezona je še dolga in 27-letni napadalec je prepričan, da se lahko železarji še vedno borijo za prva štiri mesta, kar je bila njihova želja pred začetkom sezone.

Kako to, da ste se že na začetku sezone vrnili?
Načrtovano je bilo, da igram z domačim soigralcem v prvem napadu, vendar se na ledu nikakor nisva ujela in eden od naju je moral oditi. Ker sem tujec, sem bil to jaz. Bilo je še nekaj drugih zapletov in neizpolnjevanj pogodbenih obveznosti.

Je bila odločitev za Acroni Jesenice potem edina logična?
Dobil sem ponudbe drugih čeških klubov in tudi na Švedsko bi lahko odšel, vendar imam dovolj vseh teh epizod. Jesenice igrajo v močni ligi in tu bom še naprej lahko igral dober hokej.

Pa v naslednji sezoni, boste spet poskušali na tujem?
Težko rečem. Za zdaj se vidim kar doma.

Kakšne informacije ste imeli o uvodnih nastopih Jesenic v Ligi Ebel?
Slišal sem, da igrajo zelo dobro, ampak jim je sreča pogosto obrnila hrbet. Mislim, da bomo konkurenčni in se bomo vmešali v boj med prve štiri.

Ritem je zelo oster, tekem je veliko. Ste v dobri kondiciji?
Nedvomno, ne bi smelo biti težav. Kot vidim, so tudi drugi fantje dobro pripravljeni. Pozna se, da so bile poletne priprave uspešne.

Je bilo potrebno kakšno posebno privajanje na novo ekipo?
Ne, nobenih posebnosti ni bilo. Fante poznam. Z njimi nisem bil le dva meseca in pol. V napadu bom s Kanadčanom JP-jem in z Gregorjem Polončičem in upam, da se bomo čim prej našli.

RTV SLO/T. O.