V primerjavi s Pajovičem in z Vugrincem si Zorman na vse kriplje prizadeva igrati na največjem rokometnem turnirju na svetu. Foto: EPA
V primerjavi s Pajovičem in z Vugrincem si Zorman na vse kriplje prizadeva igrati na največjem rokometnem turnirju na svetu. Foto: EPA

Nekoga siliti v nekaj nima smisla. Prvenstvo samo po sebi je spektakel, a očitno nekateri tega ne dojemajo tako.

Uroš Zorman
Mukotrpna rehabilitacija je hitro obrodila sadove. Foto: RTV SLO

Član Ciudad Reala si je konec septembra potrgal križne vezi v desnem kolenu. Tako huda poškodba zahteva približno pol leta rehabilitacije, 26-letni srednji zunanji igralec pa je pod vodstvom fizioterapevta Dušana Mesesnela okreval neverjetno hitro. Kljub temu se zdi, da mu bo za nastop v Nemčiji zmanjkal kakšen teden ali dva "kontakt igre", vprašanje pa je tudi, kakšno bo mnenje njegovih španskih delodajalcev, h katerim se odpravlja v nedeljo.

So v klubu zahtevali, da pridete na pregled?
Ne, stvar je taka, da so nekateri mediji poročali, da me Španci ne spustijo na prvenstvo, a resnica je, da se o tem nismo pogovarjali. Domenili smo se le, da 15. januarja, to je v ponedeljek, pridem na priprave.

Kdaj lahko pričakujemo končno odločitev?
V klubu bom treniral en teden, se pogovoril z zdravnikom in s trenerjem, nato pa bomo videli. Če bo mogoče, bom prišel na drugi del.

Kaj vam pravi instinkt, kakšen bo razplet?
Težko bi rekel v tem trenutku. Koleno je sicer v redu, a »kontakta« še nisem delal. Tudi fizična pripravljenost po takšni poškodbi ni na najvišji ravni.

So zdravniški pregledi v Sloveniji obetavni? Je poškodba odpravljena?
V Sloveniji pravzaprav nisem delal temeljitih pregledov.

Glede na vse povedano je verjetnost, da vas v Nemčiji ne bo, velika?
Možnosti res niso velike, toda jaz si želim nastopiti. Za zdaj ne morem reči, kaj se bo na koncu izcimilo.

Nekateri vaši reprezentančni soigralci ne želijo nastopiti zaradi pomanjkanja motivacije, vi pa bi očitno radi igrali z eno nogo. Kako to komentirate?
Vsak ima o tem svoje mišljenje in pravico, da se odloči, kot misli, da je prav. Nekoga siliti v nekaj, nima smisla. Prvenstvo samo po sebi je spektakel, a očitno nekateri tega ne dojemajo tako.

V preteklosti je Slovenija na prvenstva odhajala z močno postavo in velikimi pričakovanji, nato pa je praviloma sledilo razočaranje. Tokrat je postava na papirju šibkejša, posledično so verjetno tudi pričakovanja manjša. Lahko morda zato pričakujemo presenečenje?
Upam, da se bo to zgodilo. Kot sem že dejal, če ne bom zraven, bom zagotovo največji navijač reprezentance. Močno si želim, da bi se fantom s fanatizmom posrečilo. Za preboj med osem potrebujejo zmago nad Tunizijo, nato pa v drugem delu še eno presenečenje. Ko si enkrat v četrtfinalu, pa vse odloča ena tekma.

Aleš Vozel

Nekoga siliti v nekaj nima smisla. Prvenstvo samo po sebi je spektakel, a očitno nekateri tega ne dojemajo tako.