Izjava dneva
(3)
V inštitutu zahtevajo tudi anonimni obrazec za prijavo spolnega nadlegovanja na policiji. Foto: Inštitut 8. marec

Dodaj v

Anonimna za gibanje #jaztudi

8. marec 2018 ob 14:31
Ljubljana - MMC RTV SLO

V osnovni šoli se je v 7. razredu sošolec pri uri slovenščine ''v hecu'' dotaknil mojega mednožja. To sem povedala mami in ona je povedala šolski svetovalni delavki. Povabila naju je na pogovor in pogovor zaključila s tem, da ''moram razumeti, da je imel fant težko otroštvo". Ko se je v prvem letniku srednje šole zgodba ponovila z drugim fantom, sem na nasilje odgovorila z nasiljem, četudi sem vedela, da to ni prav. Močno sem ga udarila in nanj kričala, naj me pusti pri miru. Profesor, ki je vse to videl, se je samo smejal.

Ena od zgodb, ki so jih na poziv k anonimnemu deljenju svojih izkušenj spolnega nasilja in nadlegovanja prejeli v Inštitutu 8. marec. Opozarjajo, da zgodbe kažejo, da se na spolno nadlegovanje pogosto niso odzvali tisti, ki so bili žrtvam najbližje. Treba je povečati našo občutljivost na tako nadlegovanje, so prepričani.

Prijavi napako
Komentarji
vrtojb5
# 08.03.2018 ob 22:29
U mater, šlatanje v osnovni šoli je sedaj nadlegovanje in spolno nasilje? Nič čudnega, da se danes dogajajo taki ekstremi.
Mazni
# 08.03.2018 ob 17:51
Normalnost je relativna. Če fantje malo pošlatajo punce, je zame normalno, da dobijo šamar od punce in od drugih fantov, da vidijo vse zvezde, da si zapomnijo, da šlatanje brez dekletove privolitve ni zaželjeno. Isto velja, če fant šlata fanta ali punca fanta, pa da to ni zaželjeno s strani drugega .
Miša
# 08.03.2018 ob 17:34
Sedaj pa že vsi pretiravate! V 7. ali 8. razredu OŠ je normalno, da zdravi fantje malo pošlatajo punce, to smo delali vsi in tudi sedaj se to dogaja, kar je čisto normalno. Samo čakam, da se bo kdo javil, ki bo odobraval, da fantje otipavajo fante, to pa je nenormalno.
Izjava dneva
Izjava dneva
link
Peter Prevc
1
11. december 2018 ob 11:38 Se veselim, a sem umirjen. Konec koncev ne vem, kaj lahko pričakujem. Tja grem, da vidim, kje sem, kaj zmorem, kaj sem natreniral in kaj so storili drugi. Rad bi videl, kaj dobri skoki, ki jih naredim na treningu, pomenijo na tekmi.
Več novic ...
Kazalo