Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMCteden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Za javno RTV - Arhiv

Zakaj plačujemo RTV-prispevek?

Za javno RTV Zakaj plačujemo RTV-prispevek?

Že nekaj časa se v javnosti pojavlja precej preprosto, a s sedanjimi polemikami ob predlaganih spremembah medijske zakonodaje tudi po nepotrebnem spolitizirano vprašanje, zakaj plačujemo RTV-prispevek.

Ekonomika javnih medijev za

Za javno RTV Ekonomika javnih medijev za "nepoučene"

Evropska radiodifuzna zveza (EBU) je pred krizo objavila tehtno analizo o gibanjih prihodkov in delovanju javnih RTV v aktualnih razmerah na medijskih trgih v Evropi.

Združenje dramskih umetnikov: RTV Slovenija je tudi varuh slovenske kulturne identitete

Za javno RTV Združenje dramskih umetnikov: RTV Slovenija je tudi varuh slovenske kulturne identitete

"Ker deluje v splošno javno dobro, mora javna RTV Slovenija ohranjati vlogo objektivne slovenske medijske ustanove, kar ji in ji mora omogočati zakon, ne glede na vsakokratne in pogoste politične spremembe," opozarja združenje dramskih umetnikov.

Pogled z

Za javno RTV Pogled z "ne vem katere strani": Ko se pomeša razprava o zakonih in prozaična sedanjost

Na strani MMC, ki smo jo namenili razpravi in mnenjem glede predlogov sprememb zakonov, so se pojavili tudi zapisi, ki s samimi predlogi sprememb nimajo neposredne zveze, se pa nanašajo na širšo problematiko RTV, kar sicer ni bil namen.

Prispevek k javni razpravi o medijski zakonodaji – še z druge strani

Za javno RTV Prispevek k javni razpravi o medijski zakonodaji – še z druge strani

Ker je na tem mestu – Javna razprava o medijski zakonodaji – odvetnik Dino Bauk citiral moj članek na Časniku, naj pojasnim, da je bil ta objavljen PO seji NS, ki se ni izvedla zaradi začasne odredbe.

Pismo podpore javni RTV, skrbnici materinščine

Za javno RTV Pismo podpore javni RTV, skrbnici materinščine

Društvo poklicnih radijskih in televizijskih napovedovalcev Slovenije se pridružuje zahtevam za umik predlaganega svežnja medijskih zakonov, ki ga je pripravilo ministrstvo za kulturo.  

Kako po vzoru Slovenskih železnic iz RTV Slovenija narediti paradnega konja

Za javno RTV Kako po vzoru Slovenskih železnic iz RTV Slovenija narediti paradnega konja

Primerjava poslovanja RTV Slovenija in Slovenskih železnic-Potniški promet kaže, da problem v bistvu ni v številkah in da se vsako poslovanje lahko upraviči, če je volja. A vsako poslovanje je lahko tudi predmet kritike, ne glede na rezultate.

 Odbor za kulturo s sklepom, naj vlada predvidi zadostno financiranje RTV-ja in STA-ja

Medijska zakonodaja Odbor za kulturo s sklepom, naj vlada predvidi zadostno financiranje RTV-ja in STA-ja

Odbor DZ za kulturo, ki je na zahtevo dela opozicije več kot 10 ur razpravljal o besedilih sprememb medijske zakonodaje, je z 10 glasovi za in 7 proti sprejel sklep, naj vlada pri nadaljnji pripravi zakonodaje predvidi zadostno financiranje RTV in STA.

O sanjah

Natalija Gorščak O sanjah

Ko smo na Radiu Študent v 80-ih sanjali o večstrankarskem sistemu, o novi državi, ko sem v času JBTZ delala intervju z Borštnerjevo hčerko in v času vojne v Sloveniji kot prevajalka Katie Adie z BBC-ja, sem sanjala o državi, ki bo gledala v prihodnost.

Delam slabo ...

Mirko Štular Delam slabo ...

… ker mi ob nazivu direktor Radia Slovenija piše: vodstvo RTV Slovenija. RTV Slovenija pa ima po mnenju predsednika vlade slabo vodstvo. Razmišljam, kaj in zakaj delam slabo.

Enakost medijev v revščini

Zoran Medved Enakost medijev v revščini

Po krajšem ugibanju medijev, kakšni naj bi bili predlogi nove medijske zakonodaje, kaj naj bi se spremenilo in kdo bi od tega imel največ škode ali koristi, od četrtka lahko dostopamo do predlogov, ki so jih pripravili na ministrstvu za kulturo.

Za javno RTV "Novi zakon, ki nam jemlje sredstva, pomeni konec za RTV Slovenija"

"RTV SLO v tem trenutku potrebuje dodatnih 8 milijonov evrov letno za normalno delovanje. Novi zakon, ki nam jemlje denar, pomeni konec za to hišo," opozarja generalni direktor RTV Slovenija Igor Kadunc.

Stran 1 od 1
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov