Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Andrej Stopar - Arhiv

Andrej Stopar "Houston, we have a problem!" *

"Vlada ni rešitev naših težav, vlada je težava!"

Andrej Stopar "Če bi se primerjali z živaljo, katero bi izbrali? Arabskega žrebca."

Kolegi v skupini gimnazijcev, ki nas je znani mariborski psiholog pred desetletji vključil v eno svojih delavnic, so se mi smejali.

Cona somraka

Andrej Stopar Cona somraka

"Videti je, da Donald Trump živi v pravnem in političnem somraku, in to ne zgolj zaradi blokade na Twitterju."

O vračanju Amerike

Andrej Stopar O vračanju Amerike

"Amerika si ne more več privoščiti odsotnosti na svetovnem prizorišču. /…/ Diplomacija je bila zmeraj ključna za način, na kakršnega Amerika piše svojo usodo."

Obiralci bombaža

Andrej Stopar Obiralci bombaža

"82-letne roke, ki so nekoč obirale tuji bombaž, so šle na volišče in izbrale svojega najmlajšega sina za senatorja ZDA. Neverjetna pot, ki me je pripeljala do tega zgodovinskega trenutka v Ameriki, se je lahko zgodila samo tukaj."

Ameriški kontrapunkt

Andrej Stopar Ameriški kontrapunkt

Od svečane prisege Joeja Bidna so minili pičli trije dnevi, a ameriška polifonija že zveni drugače. Kajti, kako pa naj življenje razložimo, če ne s kontrapunktom, večglasjem samostojnih, enakovrednih glasbenih ali življenjskih linij ...

Podoba nekega konca

Andrej Stopar Podoba nekega konca

"Če bomo nominirali Trumpa, bomo uničeni … In to si bomo zaslužili." © Senator Lindsey Graham (R -SC), 3. maj 2016

Mali nauk Archibalda Cronina

Andrej Stopar Mali nauk Archibalda Cronina

"Vse, kar želim, je, da mi najdete 11.780 glasov," je dejal Donald Trump. Predsednik v odhodu, ki ne želi oditi, od georgijskega državnega sekretarja Brada Raffenspergerja pričakuje – nič več in nič manj kot – spremembo volilnega izida.

Iz mojstrove delavnice

Andrej Stopar Iz mojstrove delavnice

Retrospektiva dosežkov štirih let mojstrskih tečajev v ZDA je vredna zavidanja. Prava obrtna spretnost se namreč pokaže šele v celovitosti končnega izdelka.

Andrej Stopar "To ni Amerika, kakršna bi morala biti. To nismo mi."

S tem stavkom sta Joe Biden in njegov tabor na volitvah opozarjala na ameriške vrednote, ki naj bi jih Trumpovo obdobje potisnilo nekam ob rob. A podrobnejši pogled kaže, da je tovrstno zanikanje ena od ameriških stalnic.

Konec dolge nočne more

Andrej Stopar Konec dolge nočne more

Washington sovraži Donalda Trumpa. Noben protest, niti preimenovanje dela 16. ulice pred Belo hišo v Trg Življenja temnopoltih štejejo (BLM Plaza), ni tega pokazal tako očitno kot veselje Washingtončanov ob zmagi Joeja Bidna.

Delirij

Andrej Stopar Delirij

Pozni oktober je nekaj dni pred volitvami končno razkril težko pričakovano veliko presenečenje, ki naj bi ga po napovedih prinesel. Nekaj, kar bo ali bi vsaj lahko ključno vplivalo na izid volitev.

Prazna šarada ali poučna predstava?

Andrej Stopar Prazna šarada ali poučna predstava?

"Prav imate, ljudje so tako zelo različni. Nekoč sem na primer peljal vrhovno sodnico Sonio Sotomayor. S prijateljico sta šli v gledališče. Ves čas sta klepetali o stripih. Si predstavljate, da je mogoče o tem razpravljati? Mislim, tako … Intelektualno?

Superman iz Bele hiše

Andrej Stopar Superman iz Bele hiše

"Danes ob 18.30 bom zapustil Klinični center Walterja Reeda. Resnično dobro se počutim! Ne bojte se covida. Naj ne prevlada v vašem življenju. V času Trumpove vlade smo razvili nekaj resnično dobrih zdravil. Počutim se bolje kot pred 20 leti!"

Težko pričakovani oktober

Andrej Stopar Težko pričakovani oktober

"Moja žena Jill in jaz moliva za predsednikovo hitro okrevanje. Ne gre za politiko, ampak odločni opomin vsem nam, da je treba ta virus jemati resno",je izjavil demokratski predsedniški kandidat Joe Biden.

Večja od življenja

Andrej Stopar Večja od življenja

Nekateri ljudje so veliki. So pa tudi takšni, ki so večji od življenja. Ni jih veliko. Še manj je takšnih, za katere ni dvoma, da so s svojo veličino prerasli meje lastne eksistence še pred smrtjo. Ruth Bader Ginsburg (1933–2020) je bila ena takšnih.

Privid pretekle normalnosti

Kolumna Andreja Stoparja Privid pretekle normalnosti

"Biden spominja ljudi, kakšen bi bil videti in kako bi zvenel John F. Kennedy, če bi še živel.

Trkanje na Bidnova vrata

Andrej Stopar Trkanje na Bidnova vrata

"Prijazno z vaše strani, da ste me sprejeli, in zelo mi je bila všeč najina izmenjava pogledov. Upam, da bom lahko še kdaj obiskal vašo lepo in zanimivo deželo v bolj srečnih okoliščinah."

V krčmi Pri veselem poštarju

Andrej Stopar V krčmi Pri veselem poštarju

"Tako je videti demokracija," je vzklikala množica pod mojim oknom. Nato so se zaslišali poki in policijske sirene. Poleteli so zabojniki s časopisi. Nekaj jih je zagorelo. Jutro je razkrilo, da je bil nečesa kriv tudi bankomat banke v pritličju stavbe.

Andrej Stopar "Upam, da bom videl nekaj, kar je vredno mojega denarja."

Starejši gospod v smokingu in njegova žena, dogodku primerno oborožena s koljejem in krzneno štolo, sta se v preddverju Metropolitanske opere v New Yorku široko smehljala v kamero. Bilo je pred leti, pred eno od premier z Renée Fleming.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov