Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Edvard Žitnik - Arhiv

Edvard Žitnik "Novo vrijeme, staro stanje" - novi časi, vse po starem! (Buldožer)

Od spektakularnega obračuna z očetom iranskega jedrskega programa Fahrizadehom v predmestju Teherana konec novembra so prišli v javnost najmanj trije scenariji napada: od klasičnega peklenskega stroja do skupine oboroženih neznancev v zasedi …

Morda ...????

Edvard Žitnik Morda ...????

Po ameriških volitvah je v evropskih prestolnicah zavel prijetno topli veter optimizma. V oblastnih palačah so, z nekaj izjemami, pohiteli s čestitkami, nemška kanclerka zdajšnjega predsednika ni niti omenila.

 Predsednik - diktator - voditelj ...

Edvard Žitnik Predsednik - diktator - voditelj ...

Ta teden ni bilo slovenskega medija, ki se mu ob smrti egiptovskega predsednika Mubaraka ne bi zapisalo: "Odšel je diktator!" Za to danes, roko na srce, niso potrebni neizmerni novinarski pogum, pokončnost, daljnovidnost ...

Revolucija še traja!

Edvard Žitnik Revolucija še traja!

Takoj na začetku, zmaga socialističnega senatorja Bernarda Sandersa v zvezni državi New Hampshire ni presenečenje, to bi bilo, če ne bi zmagal! Dolgoletni senator iz sosednjega Vermonta je v New Hampshiru skoraj kot "znanec s sosednje ulice".

Bilo je nekoč v Libiji …

Edvard Žitnik Bilo je nekoč v Libiji …

Agencijsko sporočilo iz Berlina in dan pozneje, v ponedeljek, iz Bruslja je bilo zelo "agencijsko"! Voditelji Evropske unije "plus" ruski Putin, turški Erdogan, generalni sekretar ZN-a Guterres so trdno prepričani, da za Libijo ne obstaja vojaška rešitev.

Lovec jih ima enainštirideset  

Edvard Žitnik Lovec jih ima enainštirideset  

Težko je verjeti, a "rojstni" datum je neizprosen - triurni ameriški vojni spektakel Lovec na jelene ima enainštirideset let, čeprav je v naše kinodvorane prišel leto pozneje.

Nato in duh neenotnosti, ki je ušel iz steklenice

Edvard Žitnik Nato in duh neenotnosti, ki je ušel iz steklenice

Hoteli to priznati ali ne, srečanje voditeljev zveze Nato v Londonu ta teden se ni izteklo ravno po scenariju slovesne počastitve častitljivega jubileja.

Bo zmagal?

Edvard Žitnik Bo zmagal?

Od znancev pa tudi tistih, ki me ne poznajo, pa se jim zdi, da me, ker so me videli po televiziji, je daleč najpogostejše vprašanje, ali bo zmagal? Ime ni potrebno, očitno je prva asociacija, ko me ljudje prepoznajo, Donald J. Trump.

Velika pričakovanja

Svet Velika pričakovanja

Med montažo oddaje o Obami v Ljubljani mi je kolegica iz redakcije navrgla: "Kdo danes sploh še ve za Obamo!" Po "moško" sem preslišal ne ravno prijazno opazko, na nacionalki sicer nič nenavadnega.

Trumpov

Kolumne Trumpov "teden groze"

Donald Trump se bo preteklega tedna do konca življenja najbrž spominjal kot najhujše more, od česar je lahko hujša samo še ena stvar: spoznanje, da ne gre za moro, ampak neizprosno resničnost.

Dobri in slabi fantje!

Kolumne Dobri in slabi fantje!

Nekoč v "prejšnjem življenju", ko sem bil dopisnik iz Bruslja, sem bil v tamkajšnji dopisniški skupnosti prilično zaželena družba.

Osorska jesen gospoda Ota

Kolumne Osorska jesen gospoda Ota

V srednji šoli, tam sredi osemdesetih preteklega stoletja, ko sem se začel zavedati sebe in sveta okrog sebe, je postala moje obvezno branje zagrebška revija Start.

Obama in njegova pravica

Kolumne Obama in njegova pravica

Novico o smrti ameriškega vrhovnega sodnika Antonina Scalie je velika večina ameriških urednikov z dolžnim spoštovanjem do uglednega pokojnika objavila brez oklevanja.

Sinatra vedno pomaga!

Kolumne Sinatra vedno pomaga!

Bilo je pred sto leti, natančneje nekje na začetku osemdesetih let ...

Zora

Kolumne Zora

V slovenski skupnosti v New Yorku sem tu in tam slišal o Zori, Marijanu in Christianu, a bolj ali manj naključno sem jih spoznal šele približno dve leti nazaj.

Ko slovenski zet zarohni …

Kolumne Ko slovenski zet zarohni …

Kljub poletnemu času o najslavnejšem slovenskem zetu Donaldu Trumpu ter vsakoletnem tekmovanju v žretju hrenovk na newyorškem Coney Islandu načelno ne pišem.

Ko je Hillary postala

Kolumne Ko je Hillary postala "ljudska"!

Po navadi se ob petkih odpravim na Združene narode: bolj zaradi rutine, brez velikih pričakovanj in s čisto majhnim upanjem, da mi morda v "press službi" končno najdejo kopijo akreditacijo pokojnega ...

Ko je predsednik obmolknil …

Kolumne Ko je predsednik obmolknil …

Bil je politični spopad najvišje kategorije, priprave so trajale dolgo, napetost v Washingtonu, še posebej med kongresom in Belo hišo, se je stopnjevala že tedne.

Stran 1 od 2
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov