Igor Vidmar, Studio City. Foto: BoBo
Igor Vidmar, Studio City. Foto: BoBo

Komaj je namignila, da ne bo tako ostro varčevala kot prejšnja, že so ameriške bonitetne agencije, finančni špekulanti in mediji poslali Slovenijo na Ciper. A seveda ne na prvih straneh oziroma minutah.
Za razliko od slovenskih medijev, posebej zasebnih in v tuji lasti. Ti so pred tem molčali o stomilijonski kazni, ki jo je morala vodilna ameriška Standard & Poors plačati, ker je pred krizo zavajala investitorje, sedaj pa so kot janševski patrioti spet izvedli pravo malo kampanjo dajanja v nič lastne države. Pa čeprav ključni član vlade in novi pogajalec s sindikati javnega sektorja g. Virant vedno znova poudarja, da bo nova vlada nadaljevala reforme prejšnje, vključno z rezanjem javnega sektorja. Da bi pa na primer iz javne uprave odpustili tiste strankarske kadre, ki so jih klientelistično zaposlile prejšnje vlade, to pa ne. Ali pa da bi se navezali na razumne predloge dr. Mencingerja za reševanje bank. Pa še novi guverner Banke Slovenije, ki je več let delal v Mednarodnem denarnem skladu, enem izmed členov zloglasne trojke, pa je jasno, da razlogov za nezaupanje državljanov do novih vladalcev ni nič manj.
Pa še to: predsedniku Pahorju izražamo sožalje ob smrti njegove vzornice Baronice Thatcherjeve, velike sovražnice sindikatov in družbe. Lahko noč in srečno.