Beremo
slice
Ivan Dobnik: Magični pesniški izreki
Književno društvo Hiša poezije, 2016, 25. april 2017 ob 10:20 " Napiši v noč. / Napiši v veter… " je Ivan Dobnik, pesnik, urednik in prevajalec, ki je dosledno zapisan svojemu poslanstvu in ga v pesmih neredko izpoveduje, začel pesniško zbirko z zgovornim ...
Egon Pelikan: Tone Kralj in prostor meje
3
24. april 2017 ob 12:11 Toneta Kralja, mlajšega brata slikarja in kiparja Franceta iz Zagorice pri Dobrepolju, je življenjska pot že zgodaj povezala s Primorsko.
Neil Jordan: Utopljeni detektiv
1
22. april 2017 ob 18:44 Neila Jordana poznamo predvsem kot scenarista in filmskega režiserja, z romanom Utopljeni detektiv pa na slovensko sceno zdaj že drugič stopa kot romanopisec.
Tine Hribar: Nesmrtnost in neumrljivost
4
19. april 2017 ob 12:21 Nesmrtnost je eno od večnih vprašanj v filozofiji in je temelj religij.
Erich Prunč in Matija Ogrin (ur.): Kapelski pasijon
13. april 2017 ob 08:01 Odkritja neznanih ali izgubljenih besedil iz obdobja starejšega slovenskega slovstva so po več generacijah temeljitih raziskovalcev vedno bolj izjemna in presenetljiva. In zato toliko pomembnejša.
Andrej Hočevar: Dvojna napaka: poustvarjene zgodbe Glede na to, da je Andrej Hočevar avtor petih pesniških zbirk in da je Dvojna napaka njegova prva prozna knjiga, bi pričakovali – kar je seveda tudi rahlo klišejsko –, da bo prozna zbirka aluzivna ...
Borislav Pekić: 1999 - Antropološka povest Šele z izidom romana 1999 sem se zavedel, kako malo je v slovenščino prevajan opus srbskega pisatelja Borislava Pekića, enega največjih literatov nekdanje skupne države, ki je po političnem pregonu ...
1
Lucija Stepančič: Tramvajkomanda, oddelek za pritožbe So avtorji, ki stavijo na zgodbo, ne da bi se pri tem obremenjevali s tem, kako bo povedana. In so tisti, ki vse svoje adute stavijo na način.
Lawrence Ferlinghetti: Prvo in zadnje vsega Lawrence Ferlinghetti velja za eno najbolj prepoznavnih imen ameriške književnosti iz druge polovice dvajsetega stoletja.
Barbara Korun: Vmes Pesmi Barbare Korun so vedno nastajale v resnem bivanjskem razpoloženju, četudi so prisegale na čudovitost človekovega obstoja.
1
Ivana Djilas: Hiša Pred dvema letoma je Ivana Djilas z Zgodbo o neuspehu "zlomila splet", no, vsaj njegov slovenski del: v duhovitem zapisu s trpkim priokusom je pred bralci razgrnila svojo osebno dramo.
5
Veronika Dintinjana: V suhem doku Druga pesniška zbirka Veronike Dintinjana V suhem doku je izšla kar osem let po prvencu Rumeno gori grm forzicij.
2
Igor Marojević: Mamina roka Osnovna zastavitev Marojevićevega romana Mamina roka je vsekakor ena tistih, ki se v sodobni literaturi pogosto pojavljajo.
Martin Brecelj: Anatomija političnega zločina Martin Brecelj, v Argentini rojeni tržaški časnikar, si je z raziskavo trojnega umora v Rossettijevi ulici zadal težavno nalogo: dokopati se do končne resnice o tragičnem dogodku, ki ga je ...
1
Alojz Ihan: Čas nesmrtnosti – smrt v dobi bionike Leta 2012 je Alojz Ihan, pesnik, pisatelj, esejist, zdravnik, objavil esejistično knjigo Državljanski eseji - podnaslovljeno O fiziologiji človeške moralnosti - in zanjo dobil Rožančevo nagrado.

Citat
link
Frederic Beigbeder
26. april 2017 ob 20:37 Da prenehaš brati romane, to zahteva veliko moči. Treba si je želeti živeti, teči, odrasti. Zasvojen sem bil, še preden sem bil dovolj star, da sem šel lahko zvečer ven.
Več novic ...
Izbor
Kazalo