Beremo
slice
Ana Schnabl: Razvezani
Beletrina, Ljubljana, 2017, 20. junij 2017 ob 09:30 Njen pogled bi se razplastil kot prst: na površju prezir, ena plast globlje strah, dve plasti globlje jeza, tri plasti globlje osamljenost in najgloblja plast, plast, ki bi komaj še dihala, upanje.
Jernej Županič: Tatar
19. junij 2017 ob 14:55 Lansko leto je prineslo kar nekaj pesniških prvencev, med njimi tudi zbirko Jerneja Županiča Tatar , avtorja, ki smo ga pred tem poznali predvsem kot kritika in prevajalca.
Andrej Tomažin: Črvi
1
13. junij 2017 ob 14:02 Črvom , nekakšnemu hibridu romanesknega pisanja, kratkozgodbarstva in celo leposlovja z logiko teorije, je prav mogoče pripisati sorodnost s Tomažinovim prvencem, Stramorjevimi koraki , morebiti bi ...
Jedrt Lapuh Maležič: Bojne barve
6. junij 2017 ob 13:00 Jedrt Lapuh Maležič je pisateljica in samozaposlena prevajalka leposlovja iz angleščine in francoščine. Leta 2016 je izšel njen avtofikcijski roman Težkomentalci.
Lucy Hughes-Hallett: Ščuka
5. junij 2017 ob 17:03 Biografija Gabiela D’Annunzia Ščuka izpod peresa Lucy Hughes-Hallett je fascinantna, a ne le zato, ker je avtorica opravila široko raziskavo o tem simptomatičnem pesniškem in političnem fenomenu, ...
Andrej Medved: Muca – La Chatte Seznam pisateljev in pisateljic, ki jih navdušujejo mačke, ta skrivnostna in samosvoja mehka bitjeca, je neskončen.
5
Gašper Kralj: Rok trajanja Na slovenskem literarnem prizorišču ni veliko del, ki bi opisovala umiranje, vsaj ne na način, kot se tematiki posveča Rok trajanja.
Janez Gregorin - Igor Zagrenjen: Zavetje v pečevju Po krivici pozabljen pisatelj in vrhunski alpinist Janez Gregorin se je rodil leta 1911 v Ljubljani.
1
Drago Jančar: In ljubezen tudi Na začetku Jančarjevega romana In ljubezen tudi stoji fotografija. Neznan fotograf je dokumentiral na videz nedolžen prizor na mariborski ulici.
5
Orhan Pamuk: Rdečelaska Novi roman Orhana Pamuka se je v slovenskem prevodu znašel v (za naše razmere) rekordnem času, leto dni po izdaji izvirnika in celo pred prevodom v angleščino - kar ga dela še bolj aktualnega, ...
2
Ivan Dobnik: Magični pesniški izreki " Napiši v noč. / Napiši v veter… " je Ivan Dobnik, pesnik, urednik in prevajalec, ki je dosledno zapisan svojemu poslanstvu in ga v pesmih neredko izpoveduje, začel pesniško zbirko z zgovornim ...
Egon Pelikan: Tone Kralj in prostor meje Toneta Kralja, mlajšega brata slikarja in kiparja Franceta iz Zagorice pri Dobrepolju, je življenjska pot že zgodaj povezala s Primorsko.
5
Neil Jordan: Utopljeni detektiv Neila Jordana poznamo predvsem kot scenarista in filmskega režiserja, z romanom Utopljeni detektiv pa na slovensko sceno zdaj že drugič stopa kot romanopisec.
1
Tine Hribar: Nesmrtnost in neumrljivost Nesmrtnost je eno od večnih vprašanj v filozofiji in je temelj religij.
4
Erich Prunč in Matija Ogrin (ur.): Kapelski pasijon Odkritja neznanih ali izgubljenih besedil iz obdobja starejšega slovenskega slovstva so po več generacijah temeljitih raziskovalcev vedno bolj izjemna in presenetljiva. In zato toliko pomembnejša.

Citat
link
Thom Yorke
23. junij 2017 ob 20:26 Mislim, da je občutek osvoboditve tisto, kar je najpomembnejše pri glasbi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo