Arheologi so tako začeli pregledovati teren, izvajajo se prva sondiranja, začetek gradbenih del pa načrtujejo v drugi polovici leta.

Prenovitvena naložba naj bi novomeško občino stala približno 2,7 milijona evrov, pri čemer bodo približno 2,1 milijona evrov naložbe pokrili s kohezijskim vložkom, so sporočili z Mestne občine Novo mesto.

Spremenjen prometni režim
Arheološka sondiranja so začeli na Rozmanovi ulici oziroma za križiščem s Kastelčevo v smeri Knjižnice Mirana Jarca, zaradi česar je ta del Rozmanove do nadaljnjega zaprt za promet in parkiranje. Izvoz z Glavnega trga poteka po Kastelčevi ulici oziroma v obratni smeri kot običajno.

Sledila bodo sondiranja na Kastelčevi ulici in Prešernovemu trgu, po zagotovilih izvajalca bodo omenjeni arheološki pregled v primeru ugodnih vremenskih razmer končali sredi prihodnjega meseca.

Kaj bodo pokazala sondiranja
Kot so še sporočili z novomeške občine, bo o nadaljevanju arheoloških raziskav odločil izid omenjenih predhodnih sondiranj, občina pa bo ob morebitnih nadaljnjih arheoloških izkopavanjih opravila izbor za izvajalca gradbenih del.