Brezplačni mesečnik izhaja v nakladi 4.000 izvodov. Letno izide 11 številk, po potrebi tudi posebne številke. Foto: Duška Lah
Brezplačni mesečnik izhaja v nakladi 4.000 izvodov. Letno izide 11 številk, po potrebi tudi posebne številke. Foto: Duška Lah

Tako so v počastitev visoke obletnice časopisa pripravili slovesnost. V tamkajšnji Črni garderobi bodo vse do konca leta na ogled izvodi Rudarjev.

Ko so pri sindikatu Rudnika lignita Velenje – nekdanjega Premogovnika Velenje – januarja 1953 izdali prvo številko Velenjskega rudarja, se v podjetju še ni govorilo o notranjem komuniciranju. Danes je Rudar eno izmed pomembnih sredstev komuniciranja v skupini Premogovnik Velenje. Brezplačni mesečnik izhaja v nakladi 4.000 izvodov. Letno izide 11 številk, po potrebi tudi posebne številke. Brezplačno ga prejemajo zaposleni, člani kluba upokojencev ter nekatere lokalne in državne institucije. Časopis je bil večkrat nagrajen z nagrado papirus za uvrstitev med najboljša interna glasila ter za najboljšo naslovnico in fotografijo. Izbor vsako leto razpiše Slovensko društvo za odnose z javnostmi.

"Že v preteklih desetletjih smo se v Premogovniku Velenje zavedali pomena rednega komuniciranja z notranjo in z zunanjimi javnostmi z namenom vzdrževanja in izboljševanja medsebojnega zaupanja in odnosov ter povečevanja pripadnosti zaposlenih," je povedala članica uprave in delavska direktorica v Premogovniku Velenje Sonja Kugonič in dodala: "Predvsem pri komunikaciji z notranjo javnostjo želimo zaposlene informirati, obveščati ter izobraževati, pridobiti njihovo mnenje, predloge in pripombe, saj je to nujno za uspešno opravljeno delo in doseganje organizacijskih ciljev. Obenem si jih želimo podrobneje seznaniti s programi, projekti in z aktivnostmi, ki jih Premogovnik Velenje izvaja. Ker so projekti velikokrat povezani s spreminjanjem širšega okolja, nas zanimajo mnenja, predlogi, pripombe ter tudi ideje, pobude različnih javnosti."

''Da v podjetju dajemo velik poudarek notranjemu komuniciranju, dokazujejo številni mediji. Poleg časopisa Rudar z zaposlenimi komuniciramo tudi preko Novic, intraneta, videostrani, facebooka in twitterja. Vse od 22. oktobra 1975 pa lahko delavci velenjskega premogovnika poslušajo oddaje iz domačega studia. Tedaj je namreč na območju starih Prelog začela delovati razglasna postaja,'' so zapisali v Premogovniku Velenje.