Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

MMCTeden: Intervjuji, analize, kolumne, poglobljeni prispevki

Drugo - Arhiv

S plesnim korakom v Teden ljubiteljske kulture

"Pleše lahko vsak človek. Pleše lahko "popolno" in "nepopolno" telo. V tem se skriva neposredna lepota in bistvo plesa. V iskrenosti in v resnici našega bivanja. V telesu, ki govori svoj jezik," je prepričan Matjaž Farič, letošnji ambasador TLK-ja.

Ob stoletnici Vaneka Šiftarja njegov vrt še posebej bujen

Letos, ko mineva 100 let od priključitve Prekmurja k matičnemu narodu, mineva tudi 100 let od rojstva Vaneka Šiftarja.

Mesto žensk dobitnik prestižne nagrade za kulturo princese Margriet

Letošnja nagrada Evropske kulturne fundacije, poimenovane po nizozemski princesi Margriet, gre prvič v roke slovenske iniciative. Namenili so jo Mestu žensk, ki bo oktobra že 25. povezalo različne umetnice, teoretičarke in obiskovalce z vsega sveta.

Radio Študent ali pol stoletja proaktivne radioaktivnosti

Radio Študent, ki se je pred natanko 50 leti porodil iz takratnih študentskih demonstracij, se danes ponaša s tem, da gre za najstarejšo še delujočo neodvisno radijsko postajo na evropskih tleh.

Žižek: Bliža se apokalipsa, a ne smemo izgubiti živcev

Slavoj Žižek je po "debati stoletja" z Jordanom Petersonom napolnil zagrebško Hrvaško nacionalno gledališče (HNK), kamor ga je povabil hrvaški filozof Srećko Horvat.

Grožnja zaporne kazni zaradi predelave podobe ikone

Poljska policija je priprla umetnico, ki ji očitajo skrunitev slovite katoliške ikone Črne Marije iz Čenstohove, s tem ko je na seriji plakatov, ki jih je izdelala, naslikala LGBT-jevsko mavričen svetniški sij okoli njene in Jezusove glave.

Od nacistične kraje slike do pravic skupnosti LGBT

Istospolni par iz Los Angelesa je bil precej osupel, ko so se leta 2016 na njegovem pragu pojavili agenti z novico, da je platno, ki je viselo na njegovi kuhinjski steni, pravzaprav nacistični plen iz 2. svetovne vojne.

Bogat izkupiček za Mandelovo zaporniško stvaritev

Risba vrat celice z naslovom The Cell Door, Robben Island, ki jo je Nelson Mandela dokončal leta 2002, torej leto po izpustu, je močno presegla pričakovanja dražbene hiše Bonhams, ki si je zanjo pred dražbo obetala od 60 do 90 tisoč dolarjev.

Umrla je MMC-jeva sodelavka, gledališka kritičarka Lejla Švabič

Uredništvo MMC-ja je pretresla vest o nenadni smrti naše nekdanje sodelavke, gledališke kritičarke Lejle Švabič. Umrla je v tragični nesreči pri starosti 37 let.

Z bananami proti cenzuri na Poljskem

Okoli tisočglava množica - del nje jedoč banane - je danes protestirala pred Narodnim muzejem v Varšavi zaradi odločitve iz preteklega tedna, da umaknejo umetnine, ki so po mnenju direktorja te institucije "nespodobne".

Nastaja Franček, spletni jezikovni portal za otroke

Otroci, ki jih zanima, kaj kakšna beseda pomeni in od kod izvira, bodo lahko kmalu podatke našli na novem jezikovnem portalu Franček, mlajšem bratu slovarskega portala Fran.

Pogovori Dejana Kaludjerovića: Odraščanje kot politično vprašanje

"Po mojem je večina Slovencev zelo ponižna, eh, mislim, da smo zelo prijazni in da znamo skrbeti za okolje, večina nas to tudi počne." (Alina, 10 let)

Fabiani in njegovo članstvo v fašistični stranki

Nekdanjemu županu Štanjela in arhitektu Maksu Fabianiju so pred dvema letoma posthumno podelili naziva častnega občana, nekateri komenski mestni svetniki mu ga želijo odvzeti, vendar je bila ta točka umaknjena z današnje s seje občinskega sveta.

Prenos veščin z Jasmino Cibic: kako naj se umetnik pozicionira na mednarodnem trgu

Aprilski prenos veščin v Centru za kreativnost pri Muzeju za arhitekturo in oblikovanje gosti mednarodno uveljavljeno vizualno umetnico Jasmino Cibic, ki že več let živi v Londonu ter deluje na področju kiparstva, instalacije, videa in performansa.

Barokist Ferdinand Šerbelj prejemnik nagrade Izidorja Cankarja

Prejemnik nagrade Izidorja Cankarja je Ferdinand Šerbelj, ki nagrado prejme za življenjsko delo pri preučevanju baročnega slikarstva.

Havanski bienale in nov despotski zakon na Kubi

Havanski bienale v duhu letošnje teme Konstruiranje mogočega prinaša stvaritve, ki jih poganjajo ideje sodelovanja, posredovanja in zmožnosti povezovanja onkraj meja, vendar si hkrati vlada prizadeva nadzirati, kakšna umetnost je lahko na ogled na Kubi.

Nenadno slovo Janeza Missona, kamermana na TV Slovenija

Nepričakovano se je poslovil dolgoletni sodelavec TV Slovenija, kamerman Janez Misson.

Nagrada Sneži Tecco Hvala, ki je v marsičem poglobila vedenje o preteklosti slovenskega prostora

Nagrado zlati znak ZRC-ja SAZU-ja, ki ga vsako leto podeljujejo za znanstvene dosežke na področju humanistike, družboslovja in naravoslovja v preteklem letu, prejme arheologinja Sneža Tecco Hvala.

Vodenje Kinodvora prevzema Metka Dariš, na čelu Kina Šiška ostaja Simon Kardum

Ljubljanski mestni svet je na ponedeljkovi seji na mesto direktorice Kinodvora imenoval Metko Dariš, potrdil pa je tudi tretji mandat direktorju Centra urbane kulture Kino Šiška Simonu Kardumu.

Mi, evropski mrliči odprli festival Transgeneracije

Letošnje Transgeneracije je v Štihovi dvorani Cankarjevega doma odprla uprizoritev predstave Mi, evropski mrliči v izvedbi lanskih nagrajencev - Starejše gledališke skupine, BILKA Bilčovs. Sledila je predstavitev del s področja vizualne umetnosti.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...