Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Drugo - Arhiv

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...

Louvre odstranil ime Sackler, povezano z opioidno krizo

V muzeju Louvre so se odločili umakniti ime družine Sackler iz enega od muzejskih kril, kar je spodbudila polemika o donatorjih, ki so obtoženi, da bogatijo na račun zelo zasvajajočega opioida OxyContin, ki je zakrivil več deset tisoč smrti.

Vinko Möderndorfer stopil s čela Upravnega odbora Prešernovega sklada

Vlada je na današnji seji razrešila Vinka Möderndorferja iz upravnega odbora Prešernovega sklada. Ta je, kot so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, podal odstopno izjavo.

Nina Šenk je postala najmlajša članica SAZU-ja

"Sprejem v SAZU je zame velika čast. Hvaležna sem članom akademije, da so kljub moji 'mladosti' opazili dosežke in aktivno vpletenost v dogajanje na področju sodobne glasbe v Sloveniji. Občutek, da je tvoje delo cenjeno, je zelo lep," pravi Nina Šenk.

Marjetico Mahne večinsko podprli zaposleni v SF

Zaposleni v Slovenski filharmoniji (SF) so na internem ocenjevanju vodstva, ki so ga izpeljali v preteklih dveh dneh, večinsko izrekli podporo direktorici Marjetici Mahne.

Vlada je DZ-ju predlagala nove člane Nacionalnega sveta za kulturo

Vlada je državnemu zboru predlagala, da se v Nacionalni svet za kulturo (NSK) za dobo petih let imenujejo Uršula Cetinski za predsednico, za člane pa Mitja Čander, Andrej Gaspari, Maša Jazbec, Iztok Kovač, Jurij Krpan in Marko Vatovec.

Prenova Valvasorjeve knjižnice v Krškem naj bi bila končana do 2022

Krški svetniki so na julijski seji potrdili projekt gradnje prizidka in prenove tamkajšnje Valvasorjeve knjižnice. Skupno vrednost naložbe ocenjujejo na sedem milijonov evrov, po načrtih krške občine pa naj bi jo izvedli do leta 2022.

Piran, Koper, Izola in Ankaran v skupno kandidaturo za EPK

V želji po večjem sodelovanju na področju kulture so se župani štirih obalnih občin srečali že marca, zdaj pa s podpisom pisma o nameri tudi uradno potrdili namero o skupni kandidaturi za Evropsko prestolnico kulture (EPK) leta 2025.

Sviz poziva Pozniča k preklicu soglasja k predvidenemu proračunu za kulturo

Sviz od ministra za kulturo Zorana Pozniča pričakuje, da bo umaknil svoje soglasje k predlogu proračunov za kulturo za leti 2020 in 2021.

Umetnike od jeseni naprej vabi koroška rezidenca

Občina Črna na Koroškem bo v drugi polovici avgusta objavila razpis, s katerim bodo umetnikom na različnih področjih v brezplačno uporabo ponudili prostore v TIC Topla.

Kritiki: osnutek zakona o nadzoru vesoljskih dejavnosti je diskriminatoren do umetnikov

Nekateri predstavniki umetnosti in znanosti, ki svoje dejavnosti usmerjajo v vesolje, so opozorili na pomanjkljivosti osnutka zakona o nadzoru vesoljskih dejavnosti.

Prihodnost? Kam je odšla? Vsaj tista svetla ...

Da bo leta 2062 umetna inteligenca prvič dosegla sposobnosti človeškega uma, da naj bi neka diskontna prodajalna v Nemčiji razvijala možnost prilagodljivih cen, da je algoritem že ustvaril umetniška dela, ki posnemajo stare mojstre ...

Hiša iz slame ali betona? Arhitekti pred izzivom, kakšne objekte graditi v prihodnosti.

Ne zgodi se pogosto, da bi se tako množično aktivirali svetovno priznani arhitekturni biroji, tudi Zahe Hadid, in to zaradi podnebne krize, in se zavezali, da bodo z gradnjo objektov po svetu prispevali k razogljičenju do leta 2050.

Dolenjski FKK v Kostanjevico vrača tradicijo kulturnih festivalov

V Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki odpirajo drugi FKK - a to ne pomeni, da bodo samostan preplavili nagci. Festival kulture Kostanjevica bi rad najstarejšemu dolenjskemu mestu vrnil tradicijo kulturnih festivalov.

V pogovoru z Ulayem in Janom Fabrom

Ulay in Jan Fabre veljata za dva izmed najbolj vizionarskih in revolucionarnih sodobnih umetnikov. Reka na Hrvaškem ju bo v petek gostila na skupnem pogovoru pod naslovom Prestopanje meja: redefiniranje okvirov performansa 21. stoletja.

Pristave gradu Snežnik še vedno nimajo najemnika

Tudi ponovljen razpis, s katerim je ministrstvo za kulturo iskalo najemnika pristav gradu Snežnik, je bil neuspešen. Kot so sporočili, se nanj ni prijavil nihče, razpis pa bodo ponovili na začetku jeseni.

Že 55. seminar za navdušence nad slovenščino z vsega sveta

Oddelek za slovenistiko Filozofske fakultete v Ljubljani že od leta 1965 organizira Seminar slovenskega jezika, literature in kulture. Danes se je začela njegova 55. izvedba, ki bo dva tedna gostila 97 udeležencev iz 26 držav.

AfD želi izvedeti narodnost umetnikov

V stuttgartskih državnih gledališčih plešejo ali muzicirajo umetniki 50 narodnosti, zato so se vodje teh hiš ostro odzvale na zahteve AfD-ja v državnem parlamentu, naj razkrijejo državljanstvo njihovih orkestrskih glasbenikov in plesalcev.

Za dobre tri milijarde evrov prodana dražbena hiša Sotheby's

Podjetje Sotheby's je po več kot treh desetletjih – in po prestanem precej težavnem obdobju – znova v lasti zasebnika, saj ga je kupil telekomunikacijski milijarder Patrick Drahi.

Program Ars začenja akcijo za širšo prepoznavnost

Program Ars, 3. program Radia Slovenija, je eden nosilnih programov nacionalnega radia. Ker pa po besedah odgovornega urednika Mateja Venierja ni dovolj navzoč v slovenski javnosti, danes začenjajo akcijo za njegovo širšo prepoznavnost.

Štrekljevo nagrado prejme Rožana Koštial

Štrekljevo nagrado, ki jo podeljujejo za življenjsko delo ali izjemne dosežke na področju zbiranja in ohranjanja slovenskega ljudskega blaga v besedi in pesmi, prejme letos etnologinja Rožana Koštial.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...